Gisteren kwamen we met het bericht dat THQ officieel inSANE heeft geannuleerd. Dit was trouwens geen volledige verrassing aangezien er al een lange tijd niets vernomen was van de titel en zo kwamen er al geruchten dat de game niet meer zou verschijnen. Neem daarbij het feit in acht dat THQ financieel in de hoeken zit waar de klappen vallen. Echter is het dan wel weer verrassend dat de uitgever in de persoon van president Jason Rubin tegenover Gameindustry aan geeft dat interne studio´s in de afgelopen zestig dagen vier nog niet aangekondigde games zijn gaan ontwikkelen.

“I’ve been focusing primarily on upcoming projects including Darksiders 2, South Park: The Stick of Truth, Metro: Last Light and Homefront 2, as well as the titles being developed by Turtle Rock Studios, Collision, Crytek and Patrice Désilets.

Beyond our announced titles, in the last 60 days, all four of our internal studios began working on new titles that represent the type of product we believe will make THQ successful in the future.”

Toch wel apart dat THQ dan inSANE dropt om dan vervolgens vier nieuwe projecten te starten. Wellicht kan het zo zijn dat ze vanwege de nieuwe koers geen geloof meer hadden in de game, waar men samen aan werkte met regisseur Guillermo del Toro. Of dat het budget van inSANE te veel geld kostte en de andere games goedkoper zijn? Aan de andere kant is het wel weer goed om te zien dat THQ ondanks de problemen toch nog meer games in productie heeft buiten de bekende namen.