Eerder vandaag vond op de Game Developers Conference te Keulen een presentatie van DICE plaats en hierbij sprak de general manager van DICE, Karl Magnus Troedsson, eventjes kort over de Battlefield franchise en dan met het oog op de toekomst. Op dit moment werkt de ontwikkelaar aan Battlefield 4 en deze game zal zich in het heden gaan afspelen.

Troedsson gaf aan dat het heden de juiste plek is voor Battlefield 4 en dat ze vanuit daar verder kunnen met de franchise, bovendien is dit een tijdspanne wat erg succesvol is voor de franchise. Helaas trad Troedsson niet verder in detail wat Battlefield 4 betreft. Tevens kwam Battlefield: Bad Company eventjes ter sprake, aangezien het nu enige tijd geleden is dat deel twee verscheen.

Voor Battlefield: Bad Company 3 zijn geen concrete plannen als we zo tussen de regels door lezen, maar DICE sloot niet uit dat er in de toekomst weer een nieuw deel in de sub-franchise zal verschijnen.

“We still want to stay in this genre, the modern day as it is. We feel this is a place we can be and continue with the series. Battlefield 4 can live in this space and be very successful.”

“That doesn’t mean there might not be a Bad Company game again in the future.”