http://playsense.nl/images/file/img_50299a90c3b34.jpg

Volgende week op 21 augustus zal Valve haar nieuwe game ‘Counter Strike: Global Offensive’ uit gaan brengen in de PlayStation Store. Naast dat zal de game ook lanceren op de Mac, PC en Xbox 360, de hele mikmak dus. Voor de PlayStation 3 kent de game ook nog eens ondersteuning voor een breed scala aan accessoires. Zo is het mogelijk met een toetsenbord en muis te spelen of een PlayStation Move met eventueel een PlayStation Move Sharp Shooter.

Het matchmaking systeem van de game zit alleen zo in elkaar dat wanneer jij bijvoorbeeld met een toetsenbord en muis speelt, je ook tegen andere mensen zal strijden die dezelfde skill als jij hebben. Het is dus niet zo dat jij met je PlayStation Move tegen iemand zal gaan spelen die een controller gebruikt en heel goed is, dat zou niet eerlijk zijn. Hoe Valve dit alleen precies gaat doen, dat is nog de vraag. Naar eigen zeggen hebben ze een heel gebalanceerd systeem bedacht dat het niet uitmaakt met welke controller je speelt op het oog met moeilijkheidsgraad en oneerlijke voordelen.

Counter-Strike: Global Offensive zal vrijgegeven worden op 21 augustus en gaat een prijs krijgen van $14,99, een Europese prijs is nog onbekend.