PlayStation Mobile komt eerst niet naar de Benelux

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_502ba489c88b0.jpg

Dit nieuws komt toch wel even als een klap in het gezicht, PlayStation Mobile komt namelijk voorlopig niet naar de Benelux. Sony’s nieuwe PlayStation Store, vol indiegames voor de PS Vita en PlayStation-telefoons, zal namelijk eerst maar in 9 landen gaan lanceren. De landen waar men de service eerst lanceert zijn respectievelijk Japan, Noord-Amerika, Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje, en Australië .

Deze herfst, wanneer de service lanceert, zullen inwoners van die landen kunnen genieten van maar liefst 30 nieuwe games. Deze games zullen meteen vanaf lancering beschikbaar zijn voor de gebruikers. Om PlayStation Mobile groter te kunnen maken zal vanaf de launch ook een SDK beschikbaar raken die aan te schaffen valt voor $99 dollar per jaar.

De SDK zal lanceren in 11 landen, namelijk Japan, Noord-Amerika, Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje, Hong Kong, Taiwan, en Australië. In totaal kent PlayStation Mobile 56 third party developers in Japan en Europa en nog eens 29 in Noord-Amerika.

Heel jammer om te zien dat de Benelux niet bij de selectie zit. Of dit weer een gevalletje pre-paid kaarten of PlayStation Video Store gaat worden weten we nog niet, maar blij zijn we er in ieder geval niet mee. Of het dus alsnog die gamechanger gaat worden waar we het eerder over hadden, dat valt nu wel te betwijfelen.

Bekijk het persbericht hier.

 1.    227 XP
  MarcoM's avatar

  jeez…. why oh why

 2.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  wtf sony…

 3.    1373 XP
  rva_96's avatar

  Damn it, ik wist niet dat er weer kleine letters aan waren verbonden 🙁 shit dit is wel heel rot nieuws :(:(:( Het was juist één van de hoogte punten waardoor vita weer wat verkoop cijfers zou krijgen 🙁

 4.    94 XP
  Maks-PSVita's avatar

  Niet best voor de Vita hier, maar hij zal wel gaan verkopen in die 9 landen!

 5. Anoniem -   
  80.57.96..xxx's avatar

  waar de meeste playstation gebruikers zitten hoeft niet natuurlijk, ga lekker door zo sony……

 6.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Ohw… 🙁

  Lekker nieuws 1 dag na aankondiging… Of ik er gebruik van was gaan maken betwijfel ik, maar wanneer het mogelijk is vind ik wel dat je het aan moet bieden… Ook in de Benelux!

 7.    147 XP
  Mr-Quest's avatar

  LAME ASS MO*** **** grrrrr