Terug in mei werd bekend dat FIFA 13 ook zal lanceren op de PS Vita. Gisteren kondigde Sony een nieuwe feature genaamd Cross Buy aan. Dit houdt in dat wanneer je een PS3-versie koopt van een game, je automatisch de PS Vita-versie krijgt en hetzelfde omgekeerd. Een voorbeeld van een game die dit zal ondersteunen is PlayStation All Stars: Battle Royale, maar er gaan ook geruchten dat dat de nieuwe Need for Speed: Most Wanted dit zal gaan krijgen.

FIFA 13 van Electronic Arts krijgt helaas geen Cross Buy. Je zal gewoon twee keer moeten betalen wil je de game spelen op je PS Vita en PlayStation 3. Daarnaast zou het niet mogelijk zijn om verder te gaan met de savegame van je PS3-versie op je PS Vita.

De online multiplayer van de PS Vita zal ook gescheiden zijn van de PlayStation 3. Dit houdt in dat je op de PS Vita alleen maar speelt tegen andere PS Vita-bezitters van de game, en op de PlayStation 3 speel je alleen tegen PS3-gamers. Of EA van plan is om in de toekomst cross-play toe te voegen is nog niet bekend. Wel bestaat er een kleine kans dat je savegames kunt verwisselen.