Nu Call of Duty: Black Ops II langzamerhand aan de horizon opdoemt, worden meer en meer details in verband met de game bekendgemaakt. Beurzen als E3 en de Gamescom zijn uiteraard dé plaatsen bij uitstek om de wereld nader te doen kennismaken met je nieuwste product en Activision plaatst het inmiddels negende deel in de populaire shooterfranchise ook nu weer ongegeneerd in de spotlights.

Eerder gaf de uitgever al aan dat de killstreaks uit Modern Warfare 2 en 3 vervangen zullen worden door de zogenaamde “scorestreaks”. Wat dit zou betekenen voor de beruchte deathstreaks was nog niet helemaal duidelijk.

Wel, ontwikkelaar Treyarch heeft nu haar felle schijnwerper op dit kleine stukje duisternis gericht en de kwestie voor eens en voor altijd opgehelderd: de multiplayer van Call of Duty: Black Ops II zal geen deathstreaks bevatten en ook niets dat daarop lijkt.

Wie hoopte om Second  Chance, Last Stand en Final Stand – of godbetert: martyrdom – terug te zien, komt dus bedrogen uit, al hebben we zo het idee dat de meeste mensen de deathstreaks maar al te graag zien vertrekken. Het is namelijk niet meteen fair dat iemand die je eigenlijk al om zeep geholpen heeft je toch nog met een trucje een enkeltje richting eeuwige jachtvelden bezorgt… toch?