Met al die bombastische eindejaarstitels zou je haast vergeten dat ook Sly Cooper: Thieves in Time dit najaar in de winkelrekken gedropt wordt. De nieuwste trailer van de game werd op de Gamescom getoond en bewijst nog maar eens dat de listige wasbeer wel eens verrassend uit de hoek zou kunnen komen. In het korte filmpje worden we opnieuw voorgesteld aan Sly’s teamgenoten Bentley, Murray en Carmelita, waarna ook het verhaal kort uit de doeken gedaan wordt. Het meest interessant is echter de vermelding van de crossplay features tussen de PS3 en PS Vita versies van de game.

Uiteraard werden deze mogelijkheden van de nodige verduidelijking voorzien op de Gamescom en wij zetten het voor jullie allemaal even op een rijtje. Ten eerste is er een cross save feature, die je in staat stelt om savedata van je PS3 naar je PS Vita over te zetten of omgekeerd. Ten tweede kan je de PS Vita gebruiken als een soort “X-ray bril”, die collectibles in de PS3 versie van de game doet oplichten. Al wat je moet doen is met je Vita over je TV-scherm bewegen en je zoektocht wordt er een stuk gemakkelijker op. Door het touch screen aan te raken kan je zelfs wegmarkeringen aanbrengen in beide versies.

Tenslotte kan je met je PS Vita ook foto’s nemen van kostbare objecten in de virtuele wereld van Sly Cooper: Thieves in Time op de PS3. Hou de handheld voor je uit alsof het een camera is en druk de juiste knop in – zo eenvoudig is het. Een gimmick die de spelervaring wel eens erg zou kunnen verrijken, denken wij. Maar moet je dan niet de game dubbel aanschaffen (één maal voor de PS3 en één maal voor de PS Vita) om hiervan te kunnen profiteren? Ook daar hebben ze bij Sony aan gedacht: wie de PS3 versie van de game eerstehands koopt, krijgt er een code bij om de handheldversie gratis te downloaden.

Wat denken jullie? Het klinkt toch alvast veelbelovend, niet?