Prey 2 is verdwenen van Bethesda’s website


Prey 2 heeft een stormachtige periode achter de rug dat allemaal begon met informatie omtrent een mogelijke annulering. Dit werd vernomen van een anonieme bron en na wat research bleek ook de Facebook pagina van de game al geruime tijd stil te zijn. Vreemd genoeg reageerde Bethesda niet op het bericht, terwijl ze direct op het bericht doken dat over een mogelijke annulering van Doom 4 ging.

Enige tijd later kwam Bethesda met een verklaring dat de game nog gewoon in de maak is, maar al snel werd duidelijk dat het niet echt lekker liep tussen Zenimax (moederbedrijf Bethesda) en ontwikkelaar Human Head. Dit werd gevolgd door uitstel naar begin volgend jaar, maar nu is de gehele game nergens meer te vinden op de nieuwe website van Bethesda.

Pete Hines heeft aangegeven dat de reden dat de game is verdwenen van de site te maken heeft me het uitstel en dat er op dit moment niets te vertellen valt over de game. Min of meer maken wij daaruit op dat de game sinds het gerommel tussen Human Head en Bethesda geen enkele voortgang heeft geboekt en dat het er ook niet op lijkt dat dit snel zal gaan gebeuren.

Tel daarbij op dat sommige games die wel op de site staan in 2013 gaan verschijnen, wat de afwezigheid van Prey 2 des te opmerkelijker maakt. Zeker in combinatie met de uitspraak van Hines. Wij gokken het erop dat de kans klein is dat we Prey 2 volgend jaar gaan zien, wat jij…?

“Since we had already announced it wasn’t coming out this year and we don’t have anything new to say on the game at this time, we simply didn’t think it’d be appropriate to include it on the new site launch,”[…]”We chose instead to focus on the upcoming titles we are talking about.”

Boxshot Prey 2

Prey 2

Releasedatum:
Geannuleerd
Genre:
Actie
Uitgever:
Bethesda Softworks
Ontwikkelaar:
  1. crew Redacteur -    2219 XP
    Sensu's avatar

    Prey 2 – Bethesda’s achillespees.