Begin augustus gaf Sony nieuwe informatie vrij wat betreft hun financiën en dit levert ook altijd informatie op met betrekking tot de verkoopcijfers van verschillende platformen. We waren destijds dan ook erg benieuwd naar de totale verkopen van de PlayStation Vita, aangezien de handheld ogenschijnlijk niet echt het meest succesvolle Sony product is. Sony camoufleerde de verkopen echter door totale verkopen te combineren met PlayStation Portable verkopen.

Inmiddels heeft Sony meer duidelijkheid gegeven. De totale verkopen van de handheld liggen nu op 2.2 miljoen. Dit cijfer is van toepassing op alle verkopen tot aan 30 juni van dit jaar. En nu gaat het interessant worden. Op basis van de informatie van een kwartaal eerder weten we dat de PlayStation Vita in totaal 400.000 keer werd verkocht in de periode van april, mei en juni.

Door de cijfers te combineren met de PlayStation Portable en nu de 400.000 er vanaf te halen is het met een simpel rekensommetje duidelijk dat de PlayStation Portable verkopen diezelfde periode 1.000.000 waren, wat ruim het dubbele is. Het mag duidelijk zijn dat de handheld een aantal systemsellers nodig heeft en gelukkig weten we dankzij de sterke Sony persconferentie van vorige week dat die eraan zitten te komen.