Eerder vandaag bereikte ons het slechte nieuws dat Sony hun studio in Liverpool na een lange staat van dienst gaat sluiten. De medewerkers zullen waar mogelijk bij ander studio’s ondergebracht worden, maar voor Studio Liverpool als één geheel is het nu afgelopen. Hoe het nu verder gaat met franchises waar de ontwikkelaar zich mee bezig hield is niet bekend, maar wellicht dat franchises als WipEout bij andere studio’s worden ondergebracht.

Juist de WipEout franchise is interessant, want bronnen van Eurogamer melden dat de studio bezig was met twee launchgames voor de PlayStation 4. Eén van deze games was een WipEout die ‘dramatisch anders’ zou zijn dan de voorgaande games. De andere game zou een Splinter Cell-achtige game zijn.

De WipEout game zou al een lange tijd in de maak zijn, namelijk tussen de 12 tot 18 maanden dus wellicht dat een andere studio het werk voortzet. Wat de Splinter Cell-achtige game betreft, deze game startte als een ‘gangster-style’ type game wat uiteindelijk evolueerde naar iets wat op Splinter Cell zou lijken. De ontwikkelaar gebruikte voor deze game soortgelijke motion capture technieken als Team Bondi voor L.A. Noire deed, maar het was wel iets geavanceerder.