Waar enkele jaren terug Full HD het maximum haalbare was is er nog een stap en dat is een resolutie dat nog veel hoger ligt dan de bekende 1920 x 1080. Het gaat hier om de zogenaamde 4K resolutie wat gelijk staat aan 4096 x 3072 pixels op het scherm. Dit zou min of meer fotorealistisch moeten zijn en dat is vooralsnog het hoogst haalbare. Of er hierna nog stappen zijn is de vraag, maar vooralsnog is een 4K resolutie iets waar we een lange tijd mee vooruit kunnen gaan.

Om games in 4K te kunnen spelen is een televisie nodig die een 4K resolutie aankan en op het moment dat deze geïntroduceerd gaan worden is de prijs torenhoog dus voordat iedereen een dergelijke televisie heeft zijn we al snel een fors aantal jaren verder. Full HD televisies zijn immers tegenwoordig de standaard en dat is ook nog niet zo heel lang het geval.

Interessant is dan ook het gerucht waarmee BGR komt. Sony zou namelijk van plan zijn om een 80 inch XBR LED televisie met een 4K resolutie uit te brengen. Dit is de eerste stap om 4K tot een standaard te maken onder consumenten. Het zou op een soortgelijke wijze gaan als 3D, maar dat is niet echt een succes. Iets wat Roy ook mooi verklaart in zijn column van gisteren.

Een 4K resolutie is echter geen extra zoals 3D wel het geval is en daarom zou de PlayStation 4 de mogelijkheid bevatten om games in een 4K resolutie af te spelen. Daarnaast zouden ook films in een 4K resolutie afgespeeld kunnen worden. Met de mogelijkheid om games en films in 4K af te spelen zou dit consumenten vroeg of laat over moeten halen om naar televisies met een 4K resolutie over te stappen.

Sony heeft hierover nog niets aangegeven omdat de PlayStation 4 nog niet officieel is aangekondigd, toch klinkt dit als erg realistisch.