Assassin’s Creed III zal op verrassende wijze van start gaan

Eigenlijk is het begin – de intro if you will – van een film of een game erg belangrijk. De eerste scène of het eerste level moet een bepaalde indruk achterlaten, een spectaculair of toonaangevend beeld op je netvlies branden en/of de speler onderdompelen in de juiste sfeer. De manier waarop een game aanvangt maakt of breekt die titel weliswaar niet, maar het zorgt er wel voor dat je blijft spelen. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop God of War III uit de startblokken schoot – niemand die na het afmaken van Poseidon er nog aan dacht om buiten gezellig met de buurvrouw te gaan kletsen.

Ook Ubisoft weet hoe belangrijk de intro van een game kan zijn en als creative director Alex Hutchinson zijn belofte waarmaakt, dan zal Assassin’s Creed III op dit vlak alvast niet teleurstellen. Het derde deel in de populaire franchise is ondanks de inmiddels indrukwekkende hoeveelheid gameplay footage nog grotendeels in nevelen gehuld, maar wat we al te zien kregen zag er bijzonder goed uit. Ubisoft blijft meesterlijk tipjes van de sluier oplichten en doet dat ook nu weer. Hutchinson gaf in een interview met Zoom In.TV namelijk aan dat Assassins Creed op verrassende wijze van start zal gaan.

“We’ve got a lot of secrets still, especially at the start of the game. There’s a couple of hours at the start of the game that we haven’t spoken about, that no one has seen, and I think you’re going to be really surprised – especially fans of the game and people looking for a strong story.”

Geef toe, de man weet hoe je mensen enthousiast maakt. Als je erbij nadenkt is het haast irritant hoe vaak ontwikkelaars ons warm maken met inhoudsloos gezwets, al hebben we daar uiteraard geen enkel problemen mee zolang op de eigenlijke releasedatum niet blijkt dat ze al die tijd gebakken lucht stonden te verkopen. Ubisoft verdient gezien de vorige Assassin’s Creed delen uiteraard het voordeel van de twijfel. We zijn erg benieuwd hoe de eerste uren van deeltje 3 ingevuld zullen worden en laten ons graag van verbazing uit onze stoel slaan als de game in de winkelrekken ligt.

Boxshot Assassin's Creed III

Assassin's Creed III

Releasedatum:
30-10-2012
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:
 1.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Voor mij is het inderdaad belangrijk hoe een game begint. Ik geef een game in eerste instantie een paar uur de tijd om zich voor mij als goede game te ontwikkelen.

  Belangrijk hierbij voor mij zijn de uitleg van de gameplay (ik ben niet zo’n boekjes lezer), de introductie van het verhaal en de graphics. De muziek vind ik bijvoorbeeld helemaal niet interessant, bevalt de muziek mij niet, dan schakel ik dat gewoon uit.

  Maar goed we moeten nog wel ff geduld hebben voordat we de intro van AC3 mogen gaan bewonderen.

 2.    1488 XP
  lilrobbie22's avatar

  nog aan het twijfelen of ik deze game ga halen. Revelations heb ik nog maar nooit uitgespeeld begon een beetje saai te worden

 3.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @lilrobbie22: heb ik ook, maar dat kom waarschijnlijk omdat je AC, AC2 ,AC Bro en dan AC Rev, hierddor is het laatste deel mij ook gaan vervelen en heb ik hem niet uigespeeld

 4. crew Redacteur -    400 XP
  Ezio Auditore da Firenze's avatar

  Ik ben benieuwd, enorme fan van deze franchise:-)

 5.    789 XP
  jonas46's avatar

  @Ezio Auditore da Firenze: dat zie je onmiddellijk aan je gebruikersnaam.

 6. crew Redacteur -    400 XP
  Ezio Auditore da Firenze's avatar

  @jonas46, hoopte dat niemand dat zou zien XD

 7.    7300 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  De vorige delen niet gespeeld deel 1 en 2 direct verkocht na 5 minuten spelen. Maar op de een of andere manier ben ik over deze enthousiast.