Eigenlijk is het begin – de intro if you will – van een film of een game erg belangrijk. De eerste scène of het eerste level moet een bepaalde indruk achterlaten, een spectaculair of toonaangevend beeld op je netvlies branden en/of de speler onderdompelen in de juiste sfeer. De manier waarop een game aanvangt maakt of breekt die titel weliswaar niet, maar het zorgt er wel voor dat je blijft spelen. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop God of War III uit de startblokken schoot – niemand die na het afmaken van Poseidon er nog aan dacht om buiten gezellig met de buurvrouw te gaan kletsen.

Ook Ubisoft weet hoe belangrijk de intro van een game kan zijn en als creative director Alex Hutchinson zijn belofte waarmaakt, dan zal Assassin’s Creed III op dit vlak alvast niet teleurstellen. Het derde deel in de populaire franchise is ondanks de inmiddels indrukwekkende hoeveelheid gameplay footage nog grotendeels in nevelen gehuld, maar wat we al te zien kregen zag er bijzonder goed uit. Ubisoft blijft meesterlijk tipjes van de sluier oplichten en doet dat ook nu weer. Hutchinson gaf in een interview met Zoom In.TV namelijk aan dat Assassins Creed op verrassende wijze van start zal gaan.

“We’ve got a lot of secrets still, especially at the start of the game. There’s a couple of hours at the start of the game that we haven’t spoken about, that no one has seen, and I think you’re going to be really surprised – especially fans of the game and people looking for a strong story.”

Geef toe, de man weet hoe je mensen enthousiast maakt. Als je erbij nadenkt is het haast irritant hoe vaak ontwikkelaars ons warm maken met inhoudsloos gezwets, al hebben we daar uiteraard geen enkel problemen mee zolang op de eigenlijke releasedatum niet blijkt dat ze al die tijd gebakken lucht stonden te verkopen. Ubisoft verdient gezien de vorige Assassin’s Creed delen uiteraard het voordeel van de twijfel. We zijn erg benieuwd hoe de eerste uren van deeltje 3 ingevuld zullen worden en laten ons graag van verbazing uit onze stoel slaan als de game in de winkelrekken ligt.