Augmented Reality is de laatste jaren in opkomst geweest en op de PlayStation 3 maakte deze feature zijn intrede met onder andere The Eye of Judgment. Nu de PlayStation Vita uit is zijn er verschillende Augmented Reality games op de handheld te spelen en Sony blijft deze feature door ontwikkelen. Hun laatste project is ‘LiveAction AR’ en dit is voor zover wij weten enkel voor mobiele telefoons.

De techniek is echter wat we van Augmented Reality gewend zijn en hetgeen in de bovenstaande video wordt getoond is best creepy te noemen. Via de camera op de telefoon komt er een volledige vrouw in beeld die van alles en nog wat doet. Normaal gesproken bleef Augmented Reality beperkt tot wat objecten of wat figuren, maar dit is een nieuwe stap. Zeker als je je realiseert dat een levensecht persoon een verhaal ophangt zonder daadwerkelijk daar te zijn en je er omheen kunt lopen.

Of we dergelijke taferelen ook op de PlayStation gaan zien is natuurlijk afwachten, maar het is wel een leuke toevoeging. Niet?