Of PlayStation All-Stars Battle Royale een even grote hit wordt als grote inspiratiebron Super Smash Bros. valt nog af te wachten. Ontwikkelaar SuperBot Entertainment hoopt uiteraard van wel en doet er alles aan om de hooggespannen verwachtingen in te lossen. Personages als Kratos, Nathan Drake, Fat Princess en zelfs een obscuur figuurtje dat luistert naar de naam Daniel Fortesque en vooral nostalgische zielen zal doen opspringen van enthousiasme (nog iemand die graag MediEvil in HD wil zien?) werden al aangekondigd, maar het rooster bevat vanzelfsprekend nog een hoop lege plekken.

Uiteraard wordt er op het wereldwijde web druk gespeculeerd over de invulling van deze verduisterde vakjes. Veel mensen zouden onder andere graag Final Fantasy personages als Cloud en Sephiroth zien opdagen in de uiteindelijke game en het lijkt erop dat SuperBot Entertainment graag aan deze wens tegemoet komt. Op de Gamescom kreeg de ontwikkelaar de vraag voorgeschoteld of Final Fantasy in het rooster vertegenwoordigd zal zijn en game director Omar Kendall gaf daarop gemoedelijk aan dat we geduld moesten hebben. Tot dusver is nog geen dergelijke aankondiging gemaakt, maar…

“You’ll just have to stay tuned. We haven’t announced a Final Fantasy character yet, but stay tuned.”

Als dat niet duidelijk is, dan weten wij het ook niet meer. Oké, Kendall geeft geen officiële bevestiging, maar bekijk het glas even halfvol: de man had ook staalhard kunnen ontkennen dat er Final Fantasy personages in de game zullen zitten. Wij zitten intussen al lang genoeg in dit wereldje om te weten dat een dergelijk “geen commentaar, maar hou de toekomst in de gaten” – antwoord als wat je hierboven kan lezen gelijk is aan iemand die hevig knikt en tegelijkertijd knipoogt en/of een vinger tegen zijn lippen drukt. Verwacht je dus aan een gezonde dosis finale fantasie tussen de PlayStation sterren.