http://playsense.nl/images/file/img_503e008eefd0c.jpg

Er heerst op het moment nogal wat verwarring rondom de maps van Nuketown, speciale edities en pre-orders. Het is namelijk zo dat in de eerste Black Ops de map Nuketown veruit het populairst was. Deze map sloeg bij iedereen aan en was leuk om even snel een potje erop te knallen. Nu verwacht je dat een uitgever deze map er gewoon weer in gaat stoppen en wellicht zelfs op iets grotere schaal, maar niet Activision, nee die buiten het uit.

Zoals je wellicht wel gewend blijft het geld een hogere prioriteit hebben dan het blij maken van de fans, voornamelijk bij Call of Duty. Kosten beperken op ontwikkeling, zoveel mogelijk verdienen aan prullaria, Activision is er een heuse ster in geworden. Dat fans Nuketown een leuke map vinden zien hun dan ook niet als een opening om hier veel mee te doen, nee het wordt gebruikt om de kassa nog verder te vullen.

Er zullen twee maps beschikbaar zijn van Nuketown, namelijk de multiplayer map genaamd ‘Nuketown 2025’ en een map waar je zombies op kunt knallen, ‘Nuketown Zombies’. Als je een pre-order plaatst voor de game dan ontvang je ‘Nuketown 2025’. Wil je ook de ‘Nuketown Zombies’ hebben dan zul je minimaal de ‘Hardened Edition’ moeten kopen. Mocht je alleen de kassabalie willen bestrooien met biljetten voor Activision en de ‘Care Package Edition’ halen, dan krijg je ook ‘Nuketown Zombies’.

Een pre-order bonus is leuk maar Activision gebruikt overduidelijk de populariteit van een bepaalde map voor de verkeerde doeleinden. Iedereen wil immers straks gewoon van die game genieten, dus waarom zou je content achterhouden voor mensen die de gewone editie pre-orderen? Dat zijn immers de loyale spelers en nog mogen die niet alle content krijgen, heel raar als je het ons vraagt.