Met de PlayStation 3 3D Monitor introduceerde Sony de SimulView mogelijkheid. Door deze technologie was het scherm in staat twee verschillende beelden tegelijkertijd te tonen en via een 3D bril kreeg elke kijker zijn eigen beeld. Dit is een prima vervanger van het klassieke split-screen, maar de speciale 3D monitor voor de PlayStation 3 was slechts 24 inch en qua prijs nogal aan de forse kant.

We hebben goed nieuws, want het lijkt er op dat Sony de SimulView technologie bij meer televisies zal gaan toepassen. Sony heeft namelijk een gloednieuwe televisie aangekondigd (KD-84X9005) en deze zal ook SimulView bevatten. Dat is overigens niet de enige interessante feature van dit model, naast dat deze maar liefst 84 inch groot is. Deze televisie zal namelijk ook een 4K resolutie ondersteunen. Iets wat de PlayStation 4 volgens geruchten ook zal bevatten als video output optie.

Verder zal deze televisie uiteraard 3D ondersteunen en qua audio bevat het gesimuleerde 5.1 surround sound. Een prijs voor deze televisie is er nog niet, maar gezien het formaat en de 4K resolutie zijn we er haast zeker van dat de introductieprijs torenhoog zal zijn. Desondanks is 4K wel de toekomst en met de toevoeging van SimulView is het een behoorlijk compleet product. Maar wanneer het betaalbaar zal worden… daar zullen wellicht nog wat jaren overheen gaan.

De televisie zal eind dit jaar uit moeten komen en het valt te hopen dat Sony SimulView bij elk nieuw model standaard zal leveren als feature, maar daar is nog geen duidelijkheid over.