“The name is Bond… James Bond!” Een zin die we al jaren lang kennen en die nog wel vaker gebruikt zal worden. Deze legendarische spion moet er niet aan denken om met pensioen te gaan en heeft binnenkort zelfs iets te vieren. James Bond bestaat dit jaar namelijk maar liefst vijftig jaar. Het perfecte moment dus om terug te blikken op enkele topmomenten uit zijn carrière. Eurocom komt daarom speciaal met een videogame, die 007 Legends heet. Wij kregen een korte presentatie van de game te zien en hier is te lezen wat we ervan opstaken.

James Bond is jarig en dat moet gevierd worden!

Naast een nieuwe Bondfilm komt er dus ook weer een nieuwe game op de markt. Dit is niet direct een game gebaseerd op de nieuwe film, maar een mix van vijf erg populaire Bond films. Dit zijn: On Her Majesty’s Secret Service, Moonraker, License to Kill, Die Another Day, en natuurlijk Skyfall. Denk nu niet dat het vijf games zijn die identiek zijn aan de films. Elke film is namelijk opgesplitst in een vijftal missies. Dit zijn volgens Eurocom de tofste stukken uit de films en deze verschillen van run and gun momenten tot geruisloze stealth missies.

James Bond uit de goede oude tijd, maar met een nieuw tintje

Alhoewel de missies uit de oude films trouw zijn aan hun inspiratiebron, heeft men wel één aanpassing doorgevoerd. Elke missie speel je namelijk als Daniel Craig, de Bond die we kennen uit de laatste twee films. Dit heeft verder natuurlijk geen effect op de verhalen en al helemaal niet op de gadgets die onze meesterspion met zich meedraagt. Uiteraard beschikt 007 over de gadgets die thuishoren in de films, maar dit keer krijgt hij ook wat nieuw spul met zich mee. Zo draagt Mr. Bond nog steeds zijn vertrouwde laserhorloge om zijn pols en heeft hij nog steeds een dart-pen in zijn borstzakje.

Ondanks dat deze snufjes nog dezelfde effecten veroorzaken, hebben ze wel een update gekregen. Zo is James’ horloge nu ook te gebruiken als radar en kan zijn pen van alles afschieten. Ook draagt hij nu een soort iPhone met zich mee. Jawel, Bond gaat ook met de tijd mee, ondanks dat hij soms in het jaar 1950 rondsluipt. James kan deze mobiel gebruiken als verrekijker, hackmiddel, hittegevoeligheidsmeter, etcetera. Uiteraard beschikt 007 over nog vele andere gadgets, maar die zijn bij deze presentatie niet echt aan bod gekomen.

Op grafisch vlak zag de game er ook niet slecht uit. Het is precies wat we van een Bond game verwachten: niet verbazingwekkend mooi, maar ook zeker niet slecht. Het zit er net tussenin, met uiteraard de nodige details. Misschien is dit iets waar ze toch nog wel wat meer hun best op hadden mogen doen. We kregen een viertal fragmenten van de game te zien, waaronder het stuk in de jungle en het racen op het ijs uit Die Another Day en een stuk in de woestijn uit License to Kill. In het stuk uit License to Kill kregen we te maken met de stealth action en in de jungles van Die Another Day werd het bijzonder actievol. Ook het geluid was zeker niet niks. De wapens klonken lekker hard en ruimtelijk, waardoor we echt het gevoel kregen dat er power zat achter de schoten.

Voorlopige conclusie:

Eurocom komt op het juiste moment met hun 007 Legends game, aangezien Mr. Bond zijn vijftigjarige jubileum viert. Ze nemen echter wel een gok aangezien ze niet de films volledig coveren, maar slechts vijf momenten uit de films. Ook zijn de games grafisch niet heel sterk en is het allemaal min of meer van hetzelfde. We krijgen dus eigenlijk wat we gewend zijn uit eerdere Bondgames. Qua gameplay lijkt het wel erg interessant en dan vooral omdat die echte sneaky James Bond momenten weer terug zijn. Het is dus nog even de vraag of deze game zich James Bond waardig mag gaan noemen, al maakte het spel nou ook geen slechte indruk. Gelukkig komt de game snel uit. Binnenkort kennen we dus het antwoord op deze vraag.