De liefhebbers van shooters zullen ongetwijfeld geprobeerd hebben Dead Island door te komen met Purna, de doorgewinterde wapenexpert. Helaas kwamen zij al snel van een koude kermis thuis en moesten vaak alsnog het merendeel van de zombies afslachten met mêlee wapens. Op zich niet erg, maar je loopt daardoor gewoon de expertise van je personage mis. Alle extra’s komen te vervallen en je zou eigenlijk beter af geweest zijn met Sam B of Xian Mei, wat vaak resulteerde in teleurgestelde gamers die uit noodzaak maar hun game opnieuw opstartte.

Tijdens de presentatie die Deep Silver gaf op de GamesCom, kregen we meer duidelijkheid over het lot van de geweren en pistolen in Dead Island: Riptide. Ook Deep Silver en Techland bemerkten dat ranged wapens minder effectief waren doordat ze vuurkracht misten. Niet alleen dat, maar als je dan eindelijk een wapen gevonden had die naar behoren werkte kon je er nergens ammunitie voor vinden. Schandalig toch? In Dead Island: Riptide is het op afstand houden van zombies van groot belang. Daarom zullen pistolen, naast de toevoeging van mijnen waar je domme zombies heerlijk overheen kunt lokken, enorm hoog in het vaandel staan.

Toen de presentatie was afgelopen was het tijd om brutaal te zijn. “Zijn mêlee wapens weer enorm veel effectiever zijn dan pistolen?” vroegen wij. Waarop het team zonder aarzeling antwoordde:

“Nope, we noticed that guns didn’t do their job all that well in Dead Island and so we decided to make those more ‘special’ in Riptide. Not only did we make them more powerful, but more plentiful aswell. Oh, and ammunition won’t be that much of a problem either. Trust me!”

Enorm goed nieuws dus. Wij hebben de game ook in actie gezien en wat wij hiervan dachten kun je lezen in onze preview!