Je kon eerder deze week lezen dat op 1 september het nieuwe deel in de Final Fantasy-reeks aangekondigd zou worden. Vandaag is het 1 september, en Square Enix heeft de game vannacht dan ook officieel aangekondigd tijdens het 25 jarig jubileum van de franchise. Lightning Returns: Final Fantasy XIII is de naam van het nieuwe deel en zal ergens in 2013 uitgebracht worden.

Final Fantasy XIII speelt zich af in de wereld Novus Partus dat bestaat uit vier stukken land. Deze wereld zal echter binnen 13 dagen vergaan, en het doel van de speler is dan ook om de wereld te redden van zijn ondergang. Op het scherm zul je een grote klok te zien krijgen die aftelt naar het einde van de wereld. Zo kun je altijd precies zien hoeveel tijd je nog over hebt en hoeveel tijd een bepaalde taak in beslag genomen heeft.

Veel is er nog niet bekend over de game, maar we gaan ervan uit dat er tijdens de Tokyo Game Show meer getoond gaat worden. Dit evenement zal plaatsvinden van 20 tot en met 23 september.

In de bovenstaande video praat Yoshinori Kitase, Producer van het FINAL FANTASY XIII-project, over de nieuwe titel in de beroemde franchise.