Lightning Returns: Final Fantasy XIII aangekondigd

Je kon eerder deze week lezen dat op 1 september het nieuwe deel in de Final Fantasy-reeks aangekondigd zou worden. Vandaag is het 1 september, en Square Enix heeft de game vannacht dan ook officieel aangekondigd tijdens het 25 jarig jubileum van de franchise. Lightning Returns: Final Fantasy XIII is de naam van het nieuwe deel en zal ergens in 2013 uitgebracht worden.

Final Fantasy XIII speelt zich af in de wereld Novus Partus dat bestaat uit vier stukken land. Deze wereld zal echter binnen 13 dagen vergaan, en het doel van de speler is dan ook om de wereld te redden van zijn ondergang. Op het scherm zul je een grote klok te zien krijgen die aftelt naar het einde van de wereld. Zo kun je altijd precies zien hoeveel tijd je nog over hebt en hoeveel tijd een bepaalde taak in beslag genomen heeft.

Veel is er nog niet bekend over de game, maar we gaan ervan uit dat er tijdens de Tokyo Game Show meer getoond gaat worden. Dit evenement zal plaatsvinden van 20 tot en met 23 september.

In de bovenstaande video praat Yoshinori Kitase, Producer van het FINAL FANTASY XIII-project, over de nieuwe titel in de beroemde franchise.

Boxshot Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Releasedatum:
14-02-2014
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1.    482 XP
  Flow's avatar

  Dit lijkt toch open wereld te gaan worden. Laten we hopen dat Square de fouten die ze met XIII en XIII-2 hebben gemaakt niet nogmaals herhalen.

  Ik heb er in ieder geval wel zin in!

 2.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Oh jee, ik voel de tijdsdruk nu al… Heel snel door de ‘open-wereld’ heen want alles kost tijd en die hebben we niet, want de wereld moet gered worden vóórdat de tijd op is…

  Nou een veel te snelle conclusie natuurlijk… We gaan het zien in 2013… 😀 Leuk!!! 😉