Tijdens de EA persconferentie voorafgaand aan de E3 van 2011 kondigde Insomniac hun eerste multiplatform game aan. Dit was de game Overstrike, maar sinds de aankondiging was het merkwaardig stil rondom deze game. Ook dit jaar was de game in geen velden of wegen te bekennen op de grote beurzen die inmiddels achter ons liggen. Afgelopen weekend kondigde Insomniac vanuit het niets de game Fuse aan, maar dit blijkt achteraf om Overstrike te gaan.

Ted Price, Insomniac baas, heeft tijdens zijn keynote op de PAX afgelopen weekend wat meer duidelijkheid gegeven rondom Fuse en Overstrike. Fuse is in feite dezelfde game, maar dan is wel de naam anders (vanzelfsprekend). Daarnaast hebben ze al het werk dat tot op heden in Overstrike zit opnieuw opgepakt en verder gepolijst. Wellicht waren Insomniac en EA niet geheel tevreden over wat Overstrike tot op heden was en dat ze daarom de game een her-aankondiging hebben gegeven onder de naam Fuse.

Na de E3 eerder dit jaar gaf EA immers aan dat Overstrike de beurzen even zou overslaan om verder geperfectioneerd te worden. Op de site van Fuse loopt momenteel een countdown die op 11 september zal aflopen. Wellicht dat we dan meer gaan zien of horen. Tot die tijd moeten we het doen met de aankondigingstrailer van Overstrike.