Dead Island: Riptide is in de maak en de titel zal dit keer hopelijk wél de verwachtingen nakomen. De eerste Dead Island mocht dan op zich een prima game zijn, het spel wist de beloftes die ontwikkelaar Techland en uitgever Deep Silver gemaakt hadden toch niet helemaal na te komen. Anders uitgedrukt: de kloof tussen de sublieme teaser trailer en de matige gameplay in het eindproduct was uiteindelijk te groot.

Nou krijgt Techland met Dead Island: Riptide de kans om dit recht te zetten en als we Kim mogen geloven (lees hier haar preview) zou de ontwikkelaar daar best wel eens in kunnen slagen. De game zal in de hopelijk nabije toekomst verschijnen op de PlayStation 3 en volgens sommige geruchten ook op de PlayStation Vita. Dit laatste blijkt echter vooralsnog niet het geval te zijn, aldus het officiële Dead Island Twitter account.

Dat er onduidelijkheid bestond over een mogelijke release van Dead Island: Riptide op de PlayStation Vita blijkt ook uit de vraag van That Great Guy op Twitter, die de ontwikkelaars van Riptide de vraag stelde of we het spel ook op Sony’s nieuwste handheld mogen verwachten. Het antwoord is klaar en duidelijk, maar laat wel ruimte open naar de toekomst toe. Wat denken jullie: komt het er nog ooit van?