Het is geen geheim dat Bethesda nogal wat moeite heeft met Skyrim op de PlayStation 3. Zo kende de game bij de release de nodige zeer merkwaardige bugs en daarnaast had de PlayStation 3 versie een lange tijd te maken met een vervelend probleem aangaande het saven van je voortgang. Het is desondanks opmerkelijk dat Bethesda als gerenommeerd ontwikkelaar tegen dergelijke problemen aanloopt die een andere uitgever ogenschijnlijk niet heeft gehad met andere games, althans, niet van deze proporties.

Bethesda vind het natuurlijk bijzonder vervelend dat ze Dawnguard niet goed draaiende krijgen en ondanks dat ze Sony om hulp hebben gevraagd lijkt er op korte termijn geen oplossing te komen. Maar niet getreurd, want Pete Hines heeft aangegeven dat de focus van Bethesda ligt bij het werkende krijgen van Dawnguard op onze console. Hierbij moeten we toegeven dat het een merkwaardig probleem is, want volgens Hines zal de ene speler problemen ervaren en de ander zal nergens last van hebben, wat het optreden dus nogal onvoorspelbaar maakt.

“Right now our focus is on getting it to work so we can release it,”

“for some folks it might make the game run poorly. Some folks, you might not notice anything.”

Ondertussen is Bethesda zich aan het klaarmaken voor de release van Dishonored en vanzelfsprekend kreeg Hines dan ook de vraag of Dishonored in tegenstelling tot Dawnguard wel gewoon goed zou draaien op de PlayStation 3. Hierop gaf hij geruststellend antwoord dat de game prima op de PlayStation 3 draait en dat de pers op diverse evenementen de game op de PlayStation 3 heeft gespeeld zonder klachten. Nu maar hopen dat ze het euvel met Dawnguard kunnen verhelpen.

“Dishonored runs very well on PS3. Press have been playing it all month at QuakeCon, Gamescom, and here at PAX. Ask all the press playing the PS3 version if you don’t believe me.”