Via een enquête vroeg Sony enige tijd geleden of er interesse was naar de mogelijkheid om games aan te schaffen via de officiële PlayStation website. Daar lijkt genoeg animo voor te zijn geweest, want Sony is op dit moment een nieuwe website aan het testen via de PlayStation 3. Amerikaanse PlayStation 3 gebruikers die via de browser van de console naar de PlayStation website surfen hebben de mogelijkheid om de knop ‘beta test the new PS3 system portal’ aan te klikken.

Na het klikken belanden gebruikers in een nieuwe interface die als digitale webshop dient. Hier kunnen dus items aangeschaft worden, zoals je dat ook in de PlayStation Store kunt doen. Helaas is verder klikken op de website nog niet mogelijk, want deze stuurt je vervolgens direct door naar de daadwerkelijke PlayStation Store. Maar het mag duidelijk zijn dat er steeds meer zekerheid is dat we in de toekomst games via de website zelf kunnen aanschaffen.

Via NeoGAF hebben we de onderstaande foto’s en daarop is duidelijk te zien dat de nieuwe layout veel moderner is. Ideaal voor gebruik op bijvoorbeeld tablets en de PlayStation Vita. Dit heeft wellicht ook te maken met een volledig herontwerp van alle PlayStation Store variaties.

Wel is het zo dat de bèta momenteel alleen in Amerika aan de gang is en aangezien Sony Europa en Amerika onafhankelijk van elkaar opereren is het afwachten of wij deze optie ook gaan krijgen.