Games kopen via de PlayStation website begint een zekerheid te worden

Via een enquête vroeg Sony enige tijd geleden of er interesse was naar de mogelijkheid om games aan te schaffen via de officiële PlayStation website. Daar lijkt genoeg animo voor te zijn geweest, want Sony is op dit moment een nieuwe website aan het testen via de PlayStation 3. Amerikaanse PlayStation 3 gebruikers die via de browser van de console naar de PlayStation website surfen hebben de mogelijkheid om de knop ‘beta test the new PS3 system portal’ aan te klikken.

Na het klikken belanden gebruikers in een nieuwe interface die als digitale webshop dient. Hier kunnen dus items aangeschaft worden, zoals je dat ook in de PlayStation Store kunt doen. Helaas is verder klikken op de website nog niet mogelijk, want deze stuurt je vervolgens direct door naar de daadwerkelijke PlayStation Store. Maar het mag duidelijk zijn dat er steeds meer zekerheid is dat we in de toekomst games via de website zelf kunnen aanschaffen.

Via NeoGAF hebben we de onderstaande foto’s en daarop is duidelijk te zien dat de nieuwe layout veel moderner is. Ideaal voor gebruik op bijvoorbeeld tablets en de PlayStation Vita. Dit heeft wellicht ook te maken met een volledig herontwerp van alle PlayStation Store variaties.

Wel is het zo dat de bèta momenteel alleen in Amerika aan de gang is en aangezien Sony Europa en Amerika onafhankelijk van elkaar opereren is het afwachten of wij deze optie ook gaan krijgen.

 1.    787 XP
  I_Eat_Noobsz's avatar

  Als ze dan ook een op afstand opstart knop hebben, zodat je gelijk kan downloaden vind ik het een mooie systeem, maar om alleen games aan te schaffen vind ik maar niks.

 2.    7517 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Ik vind het geen slechte ontwikkeling. Hoe meer keuze hoe beter. Hoewel het liefst nog steeds een fysiek exemplaar heb.

 3.    240 XP
  Metalrobin's avatar

  Dit is natuurlijk een heel slecht idee, Bekijk maar eens de prijzen in de store…. die slaan nergens op. Sony laat je steeds maar denken dat een prijs van 60/70 euro heel normaal is. Nee geef mij maar webshops die lekker lage prijzen aanbieden. Ik koop alle games nieuw op de release voor max 45 euro. Nee dat zie ik ze niet doen in de store hoor….

 4.    385 XP
  Frankaro's avatar

  Ziet er een stuk beter uit dan het verouderde en onmogelijk rare Playstation Store. Kan en moet veel beter. Hopelijk gaat dit doorwerken ben benieuwd!

 5.    1535 XP
  Mithrandir's avatar

  @Metalrobin: Dit heeft niks te maken met de in-store prijzen, dit is een extra kanaal voor dezelfde store die je al op de pS3 kan vinden. Het extra kanaal is erg handig, en een prima toevoeging. De in-store prijzen zijn vaak inderdaad ridicuul, en velen zullen die dan ook links laten liggen.
  Maar, momenteel ben ik op vakantie, en dus niet bij mijn PS3. Ik had graag mijn PS plus nu met een jaar verlengd, om die 25% korting te krijgen. Met een store als deze had dat nu gekund, maar helaas kan het nu dus nog niet.
  Voor mij was een dergelijke store nu dus al best handig geweest!

 6.    240 XP
  Metalrobin's avatar

  @Mithrandir: Maar toch zal dit het begin zijn om later helemaal over te gaan op dit systeem. Lijkt me dat alles via de sony store zal gaan dan en we de volle pond kunnen betalen. Verder voor mini games en oude spellen is het een uitkomst

 7.    831 XP
  Morticuz's avatar

  Op sonyentertainmentnetwork.com kun je voor 3,99 (basic) en 9.99 (premium) zo’n beetje alle muziek vinden en afspelen (net zoals spotify). Hier staat ook al een tijdje het kopje “Games” bij (waar nog steeds niks in staat), ik hoop dat ze die kant meer op gaan, vast bedrag in de maand en lekker gamen 😀 .

  (Die muziekdienst is trouwens aan te raden!)

 8. Anoniem -   
  178.116.196..xxx's avatar

  Dit heeft toch niks te maken met de ps vita

 9. crew Management -    1906 XP
  Rastapopulos's avatar

  @Metalrobin: Sony is niet degene die de prijzen op de games plakt (los van first en seconde party). Het zijn andere uitgevers die astronomische bedragen vragen voor hun games en daarom zijn ze zo duur. Daar heeft Sony geen enkele inspraak toe.

 10.    240 XP
  Metalrobin's avatar

  @Rastapopulos: Oh dat wist ik niet. Maar de uitgevers weten toch ook wel dat dit geen winkel prijzen zijn. Je krijgt minder voor meer geld.

 11. crew Management -    1906 XP
  Rastapopulos's avatar

  @Metalrobin: Ja en nee. Uitgevers hebben een adviesprijs en die adviesprijs die zetten ze in op de digitale content in de PlayStation Store. Deze adviesprijs is tevens relevant voor de fysieke verkoop, maar hoe groter het aantal dat een winkel afneemt, hoe goedkoper de inkoop. Gevolg is dat games hierdoor aantrekkelijker worden geprijst onder het adviesprijs.

  Daarbij komt ook nog dat bijvoorbeeld een Media Markt vaak extreem goedkoop is in verhouding met anderen, maar zij verkopen de game dan ook onder de inkoopprijs. Dat is het voornaamste verschil tussen de fysieke en digitale verkoop. Het is een beetje de marktwerking. Los daarvan ben ik het met je eens dat ze digitaal best wel wat goedkoper kunnen (geen hoesje, geen boekje etc).