De PlayStation Vita kende in Japan een erg goede start met een fors aantal verkochte exemplaren en de twee weken erna waren ook nog prima te noemen. Nadien zakten de verkopen helemaal in en dat zonder enig uitzicht op een grote stijging. Zo nu en dan was er wel een lichte stijging met als gevolg dat het de week erop weer fors inzakte. Vanzelfsprekend is de handheld afhankelijk van games die het Japanse publiek aanspreken en daar is er nu weer één van verschenen.

SEGA heeft Hatsune Miku Project Diva f uitgebracht en het gevolg is dat de PlayStation Vita verkopen in verhouding met het wekelijkse gemiddelde als een raket omhoog geschoten zijn. De verkopen van de handheld waren vorige week maar liefst 50.070 en dat is vijf keer zoveel dan ‘gebruikelijk’. Ook SEGA mag niet klagen, want in de openingsweek belandde ze direct op de nummer één positie met de betreffende game die in totaal 159.592 keer verkocht werd.

De verkopen zullen ongetwijfeld weer wat inzakken, maar het valt te hopen dat dit de nieuwe standaard gaat worden. Het enige wat Sony moet doen is zorgen voor een continue stroom aan goede en interessante games, want het is duidelijk dat Japanners niet per definitie beroerd zijn om een handheld aan te schaffen. Dat bewijst Hatsune Miku Project Diva f immers.