Sony maakt ook verlies op elke PS3 Slim

Zoals jullie wel weten is de PlayStation 3 tot nu toe de duurste gameconsole zonder een prijsverlaging geweest. Dit heeft te maken met diverse redenen, waaronder de dure technologie van de gameconsole. Met de komst van de PS3 Slim komt er een goedkopere en nieuwe versie op de markt, maar dat betekent niet dat Sony hierop logischerwijs veel geld mee verdiend.

Omdat op elke normale PlayStation 3 al een klein verlies werd geleden, gebeurt dit nu ook met de PS3 Slim. Logisch natuurlijk, omdat deze ook goedkoper is. Dit wordt allemaal verteld door Sony’s exec Kaz Hirai tegenover The Times. Natuurlijk maakt Sony alsnog winst op de gameconsole door de uitstekende verkopen van de games en additionele hardware.

“If you’re just talking about the hardware alone, the quick answer is yes. That makes good headlines, but I don’t actually know that that’s the true nature of the business that we’re all in, whether it’s PlayStation, Xbox or the Wii. I think the better indicator is to look at the business as a whole platform, to ask: are you profitable in terms of the hardware, software and peripherals. And the answer to that question is yes on a gross profit level since the last fiscal year.”

Klik hier voor het volledige interview met Kaz Hirai.

13 reacties

 1.    293 XP
  Japsuh's avatar

  Het is niet waar dat de PS3 geen prijsverlaging heeft gehad. Maar het was natuurlijk weer te verwachten…

 2. Anoniem -   
  62.45.108.47 (Niet geregistreerd)'s avatar

  ah joh genoeg winst maken die gasten op uncharted2, god of war 3 en gran turismo

 3. Anoniem -   
  77.61.37.209 (Niet geregistreerd)'s avatar

  ik geloof er niks van dat ze verlies lijden volgens mij echt bullshit en anders halen ze het met die dure games dik terug…

 4.    41 XP
  iMike's avatar

  ik heb anders uit betrouwbare bron gehoord dat de ps3 slim 50 to 70% goedkoper is om te maken. Dus zo logisch is het niet lijkt me. Ze maken in ieder geval wel minder verlies omdat de prijs niet 50 tot 70% is gedaald.

 5.    3457 XP
  bardfielt's avatar

  Ze maken al genoeg winst 😉 Vergeet niet dat ze niet alleen ps3’s op de markt hebben maar ook nog TV’s en ander spul 😉 En op games maken ze denk ik ook wel meer als genoeg winst!

 6.    524 XP
  Glennps3's avatar

  dan snap ik niet dat ze hem niet een paar euro’s duurder maken, ik denk niet dat ze er zoveel verlies op maken dat ze als ze een prijsverhoging zouden doen ze de ps3 dan niet meer verkocht krijgen.
  Een echte ps3 fan zou hem alsnog kopen.

 7. Anoniem -   
  84.80.55.66 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Wow, je brengt vrijwel dezelfde hardware uit (waar je al geld op verloor) voor 100 dollar / euro minder en je gaat ineens geen winst maken!? Gek zeg! Sony moest gewoon iets doen aan de prijs! 400 euro is gewoon teveel voor heel veel mensen. Je zal zien dat die prijsverlaging gaat zorgen voor een enorme stijging in de PS3 sales. En mensen die een PS3 kopen willen daar toch spellen en Blu-rays op spelen, die zorgen voor die profit…

 8.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @62.45.108.47 (Niet geregistreerd): en mw2 maar wel jammer dat ze verlies maken 🙁

 9.    81 XP
  bdalenoord's avatar

  @nis-gens: MW2 is geen PS3 exclusive, maken ze dus bijna geen winst op, dat gaat naar de ontwikkelaar…

 10.    135 XP
  Daskwartelkanon's avatar

  Jongens ze maken alleen verlies op de ps3 zelf!!!
  Maar dit is zo’n 30 dollar per ps3 en dat makkelijk goed gemaakt met de games en consoles die er wordt verkocht!!!
  En psn moet je ook niet vergeten!!
  Dat is ook echt een goudmijn voor sony!!!!
  Maar dit laat wel zien dat je waar voor je geld krijgt!!!!

 11.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Na loop van tijd maken ze er vanzelf winst op

 12.    239 XP
  watnoukanniet's avatar

  PS3 is ook marketing. Na de aanschaf van de PS3 moest ik een hd tv hebben. Het werd een Bravia. Ik aas ook op een nieuwe receiver. Heb er 1 op het oog van jawel Sony.

 13.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  @bardfielt:
  Het gaat erom dat ze met de PS wint maken. De verkopen van de andere dingen dan degene die met game’s te maken hebben boeit helemaal niks bij of ze het wel of niet doen. Als ze bij de game’s-kant verlies maken (en blijven houden) kappen ze er gewoon mee.