Net zoals vorig jaar en twee jaar geleden zal ook dit jaar weer een nieuwe Formule 1 game gaan verschijnen van de hand van Codemasters. F1 2012 belooft weer de nodige vernieuwingen te bevatten, zoals je kunt lezen in onze hands-on. Als je de game alvast even wil proberen voordat deze in de winkels ligt, dan hebben we goed nieuws voor jullie, want Codemasters heeft aangekondigd dat er volgende week een demo verschijnt.

Deze demo zal met de PlayStation Store update meekomen aanstaande woensdag, maar als je niet kunt wachten kun je dinsdag op woensdagnacht al de demo uit de Amerikaanse PlayStation Store halen. De demo zelf zal uit een tweetal features bestaan. Allereerst kun je de eerste dag van de nieuwe modus, de Young Driver Test, doorlopen en daarnaast kun je deelnemen aan de eerste race van de ‘Season Challenge’ op circuit Monza.

Ook wel interessant om te weten is dat de moeilijkste AI graad (Legend) niet aanwezig zal zijn in de demo. Deze is in de volledige game enkel beschikbaar in Career en Quick Race en ontbreekt daarom dan ook in de demo.