Het is binnen de games-industrie niet ongebruikelijk om een gedeelte van de opbrengst te doneren aan goede doelen. Zo is er een heus Call of Duty fonds, waarmee veteranen ondersteund worden. Zo was het vorig jaar mogelijk om via het PlayStation Network geld te doneren aan de slachtoffers van de ramp in Japan en we kunnen nog wel even doorgaan met de vele goede gebaren van de grote uitgevers in deze industrie.

Er is sinds vandaag ook weer een nieuwe en deze loopt tussen Sony en EA rondom Medal of Honor: Warfighter. De game zal gezamenlijk met Sony Pictures’ film Zero Dark Thirty gepromoot worden en dat moet een minimum van 1 miljoen dollar opleveren dat gedoneerd zal worden aan geselecteerde goede doelen. De film draait om ‘Operation Neptune’, welke draait om het uitschakelen van Osama Bin Laden en deze invloed keert terug in de eerste downloadbare content voor Medal of Honor: Warfighter, zoals je eerder al kon lezen.

Op ieder los verkocht pakket downloadbare content zal automatisch $1 gedoneerd worden. Hoe Sony precies geld op zal halen/af zal staan voor de goede doelen is nog niet bekend.