Vorig jaar verscheen de HMZ-T1 en dit was een 3D viewer die een enorm groot scherm weergaf en dat in 3D. Het was mogelijk om je PlayStation 3 hierop aan te sluiten en in een soort privé bioscoop te gamen. Een leuk hebbedingetje, maar de prijs was enorm hoog, waardoor velen het ongetwijfeld gewoon bij de traditionele televisie hebben gehouden. Desondanks ontwikkelt Sony verder en zo komen ze nu met een nieuwere versie die vanzelfsprekend ook nieuwe features heeft.

Zo is de manier van de audio output ietwat anders. Bij het vorige model waren speakers in de vorm van twee ‘kleppen’ die over je oor heen vielen en bij dit model zijn het gewoon losse oordopjes. Verder zit er voorop de viewer nu een camera en hiermee is het mogelijk om een 360 graden ervaring te realiseren. Hoe dit precies zal gaan uitpakken is nog even afwachten, maar het klinkt in ieder geval erg interessant.

De HMZ Personal 3D viewer zal voor het eerst te proberen zijn op de Tokyo Game Show en hiermee is ondersteuning voor games automatisch bevestigt. Dit zal gepaard gaan met nieuwe games, aldus de Japanse productwebsite. Om welke nieuwe games het gaat is helaas niet bekend.