DayZ is onder PC gamers momenteel een hit. In deze game wat eigenlijk een mod is voor Arma II: Combined Operations dwaal je rond in een wereld geïnfecteerd met zombies en moet je met de middelen die te vinden zijn zien te overleven. Een pittige opgave, want buiten de lopende doden moet je ook op jouw hoede zijn voor andere spelers die het voorzien hebben op jouw wapens en uitrusting.

Door deze elementen en meer is het erg populair en vorige maand kwam Dean Hall van Bohemia Interactive met het bericht dat een versie voor de console best interessant is. Nu doet zijn collega, Jan Kunt, een extra duit in het zakje tegenover Videogamer, want hij ging er nog verder op in. Hij haalt Minecraft erbij, welke op Xbox Live al 4 miljoen keer is verkocht. Het zou volgens hem stom zijn om dezelfde stap niet te proberen. En daarnaast willen ze altijd al games voor de consoles maken daarnaast is het een grote markt met minder piraterij.

“Obviously DayZ, you’ve seen the success of Minecraft on Xbox LIVE Arcade, and we’d probably be stupid not to try to do something similar. We’ve always wanted to make games for consoles as well. Obviously we’re a PC developer and have been for some years, but consoles have a huge market and you don’t have so many problems with piracy.”

Volgens Kunt zullen de PC gamers gewoon nog de PC versie blijven spelen, maar een versie voor consoles is interessant, omdat degene die niet op een PC gamen een Xbox 360 of PS3 aanschaffen. Een andere markt wordt dus aangeboord. Naar onze mening lijkt het ons tof als deze titel naar de consoles komt, want het biedt toch een eigenaardige ervaring, waarin je elke seconde over jouw schouder moet kijken.