Borderlands 2 verschijnt volgende week op onder andere de PlayStation 3 en als het aan ontwikkelaar Gearbox ligt komt de game ook naar de PlayStation Vita. Gearbox gaf dit eerder dit jaar ook al aan en nog steeds staan ze achter deze uitspraak, zo blijkt uit een bericht van onze collega’s van IGN. Het enige probleem waar Gearbox mee te maken heeft volgens co-founder Randy Pitchford is dat ze het niet zelf kunnen.

Om de game naar de PlayStation Vita te brengen hebben ze een andere studio nodig en als er één gevonden wordt die vertrouwd wordt door Gearbox dan zou het mogelijk moeten zijn. Daarnaast hebben ze een uitgever nodig en Sony moet dit idee ook ondersteunen. Hier voegde hij aan toe dat hij binnenkort een meeting met Sony heeft, dus wellicht ontstaat hier wat uit.

“If some other studio was capable and could be trusted by us, and by a publishing partner, and by Sony, and someone wanted to invest in making that happen? I think Sony should step up and make that happen.”

Als laatste fantaseerde Randy Pitchford nog over de cloud saving mogelijkheden tussen de PlayStation 3 en PlayStation Vita, wat suggereert dat hij dit graag verwerkt zou willen zien in een eventuele PlayStation Vita versie van Borderlands 2.