Het is eigenlijk geen echte aankondiging meer, want Fuse werd recent op de PAX al aangekondigd en deze game is een voortzetting van een game die eerst bekend stond onder Overstrike. De countdown op de website van de game is inmiddels afgelopen en we zouden in de eerste instantie een trailer krijgen, maar dit is op het laatste moment niet doorgegaan vanwege licentieproblemen rondom de muziek.

Om alle wachtende geïnteresseerden niet met lege handen weer van de site te laten surfen heeft Insomniac wel de belangrijkste elementen van de game toegelicht en zo weten we dat het een third person shooter is dat de nadruk op coöperatieve gameplay legt. Het verhaal draait om een energiebron (Fuse) die in de handen van terroristen is gevallen. Een club van mensen die bekend staan als Overstrike 9 zijn ingeschakeld om de terroristen tegen te houden.

Als je de game met vier man in coöp gaat spelen kan iedere speler met een lid van Overstrike 9 spelen en elke individu binnen deze club heeft zijn eigen ‘signature’ Fuse aangedreven wapen. Naast speciale wapens zul je ook de wat meer standaard wapens kunnen gebruiken en door te doden verzamel je ervaringspunten en deze kun je spenderen aan upgrades die zowel handig zijn in de campagne modus en een andere modus dat op een later moment onthuld zal worden.

Naast al deze informatie omschreef Insomniac ook nog de personages waaruit Overstrike 9 bestaat:

Play as Dalton Brooks, an ex-mercenary who has a Mag-shield that acts as portable cover and unleashes a devastating blast that liquefies opponents. Take on the role of Naya Deveraux, who can cloak to flank enemies and fire out mini-black holes that implode its victims.

As Jacob Kimble, you can keep enemies at a distance with the Arc Shot and shoot out charged bolts that chain react and fry enemies. Then there’s Izzy Sinclair, who can either launch out med beacons to heal teammates or fire her Shatter Gun to crystallise and explode nearby threats.

Als je niet kunt kiezen uit een personage, dan kun je gebruik maken van de ‘LEAP’ functie om direct over te schakelen naar een ander beschikbaar personage. Fuse zal in maart 2013 gaan verschijnen en hieronder de eerste screenshots.