Gearbox zou graag nog een Duke Nukem game ontwikkelen


De grootste tegenvaller van de afgelopen vijf jaar is toch wel Duke Nukem Forever. Misschien niet direct op het gebied van gameplay of graphics, maar meer vanwege de eeuwige ontwikkeltijd en het zeer matige resultaat wat in verhouding toch wel enigszins bizar te noemen valt. Duke Nukem Forever was verre van een goede game, maar dat neemt niet weg dat Gearbox er graag meer mee wil doen.

Tegenover IGN gaf Gearbox co-founder Randy Pitchford aan dat hij in de eerste instantie dolgraag de franchise wilde hebben om zo iedereen uiteindelijk alsnog van Duke Nukem Forever te kunnen laten genieten. Nu dat inmiddels achter ons ligt heeft Pitchford zijn daadwerkelijke doel kenbaar gemaakt en dat is dat hij graag weer een nieuwe Duke Nukem game wil maken.

“I willingly and lovingly acquired the brand. When I did that, I wasn’t thinking that the only goal is just to make sure everyone could play Duke Nukem Forever,”

“The real goal for me is I’d like to build a Duke Nukem game again.”

Als Gearbox er ooit mee aan de slag gaat, dan zal de game wel wat anders zijn dan Duke Nukem Forever. Verder verwacht Pitchford dat de game bijzonder zal zijn en hij kijkt er in ieder geval naar uit. Goed Pitchford is een ras-opportunist en dat heeft wel eens vaker verkeerd uitgepakt. Desondanks is het wel een leuk vooruitzicht dat Gearbox in feite staat te popelen om een nieuwe Duke Nukem te maken.

“I think what I would do and what Gearbox would do would be a little different” than Duke Nukem Forever. “I think it would be amazing, and I look forward to that.”

Boxshot Duke Nukem Forever

Duke Nukem Forever

Releasedatum:
10-06-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
2K Games
Ontwikkelaar:

7 reacties

 1.    264 XP
  RObinGoncalves's avatar

  Was deze game zo slecht dan?

 2.    1694 XP
  chronic010's avatar

  De vorige was een smet op alles wat Duke Nukem uitademde….slechter kon het haast niet, terwijl ik helemaal blij was toen ze hem gingen maken. The Duke blijft ondanks de laatste editie toch een goede herinnering .

 3. crew Redacteur -    2281 XP
  Sensu's avatar

  Als het ditmaal niet wéér zolang duurt

 4. Anoniem -   
  misterhon's avatar

  Een nieuwe Shadow Warrior zou fantastische wezen! Dat spel echt met plezier gespeeld vroeger op het oude pc’tje.. Was ook van 3d realms.. Maar dat zal helaas nooit gebeuren.. Back to basics met duke moeten ze gaan!

 5.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Nou, over 10 jaar hebben we misschien de eerste trailer.

 6.    43 XP
  undead_people's avatar

  slecht of niet, ik heb mij goed met deze game geamuseerd 😀 en ik denk wel dat er slechtere games zijn uitgebracht hoor (laatste harry potters, rogue warrior…) van mij mogen ze zeker nog een nieuwe DN game maken ^^

 7. Anoniem -   
  77.170.208..xxx's avatar

  dan word het Duke Nukem next-gen.

Gearbox werkt momenteel aan een nieuwe Duke Nukem
Een grappig contrast: Duke Nukem stemacteur haat geweren en GTA’s zinloze geweld
Het nieuwe verhaal van Duke Nukem Forever krijgt trailer