De grootste tegenvaller van de afgelopen vijf jaar is toch wel Duke Nukem Forever. Misschien niet direct op het gebied van gameplay of graphics, maar meer vanwege de eeuwige ontwikkeltijd en het zeer matige resultaat wat in verhouding toch wel enigszins bizar te noemen valt. Duke Nukem Forever was verre van een goede game, maar dat neemt niet weg dat Gearbox er graag meer mee wil doen.

Tegenover IGN gaf Gearbox co-founder Randy Pitchford aan dat hij in de eerste instantie dolgraag de franchise wilde hebben om zo iedereen uiteindelijk alsnog van Duke Nukem Forever te kunnen laten genieten. Nu dat inmiddels achter ons ligt heeft Pitchford zijn daadwerkelijke doel kenbaar gemaakt en dat is dat hij graag weer een nieuwe Duke Nukem game wil maken.

“I willingly and lovingly acquired the brand. When I did that, I wasn’t thinking that the only goal is just to make sure everyone could play Duke Nukem Forever,”

“The real goal for me is I’d like to build a Duke Nukem game again.”

Als Gearbox er ooit mee aan de slag gaat, dan zal de game wel wat anders zijn dan Duke Nukem Forever. Verder verwacht Pitchford dat de game bijzonder zal zijn en hij kijkt er in ieder geval naar uit. Goed Pitchford is een ras-opportunist en dat heeft wel eens vaker verkeerd uitgepakt. Desondanks is het wel een leuk vooruitzicht dat Gearbox in feite staat te popelen om een nieuwe Duke Nukem te maken.

“I think what I would do and what Gearbox would do would be a little different” than Duke Nukem Forever. “I think it would be amazing, and I look forward to that.”