Afgelopen zondag plaatsten we het bericht dat het nieuwe PlayStation 3 model op 28 september beschikbaar zou zijn. Sony reageerde hier niet op en tot op heden hebben ze nog niets aangekondigd hieromtrent. Toch is de kans groot dat we op korte termijn een nieuw model mogen verwachten, want de Tokyo Game Show staat op het punt van beginnen.

In navolging van het bericht van afgelopen zondag hebben we nu een aanvulling dankzij GameReactor die aangeven dat een Duitse retailer op Facebook een bericht heeft geplaatst dat in oktober een nieuwe 12GB PlayStation 3 beschikbaar gesteld zal worden voor de verkoop.

Vanzelfsprekend werd hierover navraag bij Sony gedaan, maar Sony reageerde hierop dat ze geen idee hadden van het bestaan van dit platform. Vervolgens heeft GameReactor van bronnen uit Scandinavië vernomen dat Sony inmiddels al bezig is met het bevoorraden van de winkels en dat de verkoop start op het moment dat Sony groen licht geeft.

Op dit moment spreken we nog steeds van een gerucht, maar het lijkt er wel steeds meer op dat Sony een nieuw model op de Tokyo Game Show gaat onthullen.