Het ziet er naar uit dat Sony gestopt is met het verwijderen van PSP games die gehackt zijn waardoor het mogelijk wordt om homebrew af te spelen op een PS Vita. Dit meldt m.rr op het blog van wololo. Volgens hem heeft Sony eindelijk ingezien dat homebrew onschuldig is en dat VHBL, niet te verwarren met de Vita hack van Yifan Lu, geen deuren naar piraterij kan openen.

Afgelopen week bracht wololo namelijk een nieuwe Vita Half Byte Loader uit voor PS Vita firmware 1.80. Deze nieuwe versie werkt met de games Monster Hunter Freedom 2, Monster Hunter Freedom Tri en Monster Hunter Freedom Unite 3. Een week na het vrijgegeven van VHBL zijn deze drie games nog steeds verkrijgbaar in de Store.

In het verleden reageerde Sony vrij snel nadat bleek dat een PSP game gebruikt kon worden om emulatoren, spelletjes en andere homebrew af te spelen op de PS Vita. Motorstorm: Artic Edge werd bijvoorbeeld een dag na het vrijgegeven van de hack al uit de Store gehaald. Een gepatchte versie was vervolgens enkele dagen later weer beschikbaar.