De persoon die voor de aankondiging van de PlayStation 3 slim ons wist te verblijden met specificaties van het apparaat welke pas later bekend gemaakt werden is terug met nieuwe informatie. Ditmaal gaat het echter niet over een nieuwe PlayStation 3 variant, maar over de nieuwste Firmware, namelijk 3.00. De informatie is natuurlijk niet officieel bevestigd, maar aangezien de beste man compleet gelijk had met zijn PlayStation 3 Slim informatie vertrouwen we deze bron toch wel een beetje. Echter is alles met een korreltje zout nemen niet onverstandig.

In-Game Chat zal helaas niet met deze Firmware aan onze PlayStation 3 worden toegevoegd, door enkele foutjes die te kort voor de lancering van de firmware zijn ontdekt wordt deze functie naar achteren geschoven, en zal het hoogstwaarschijnlijk worden geïmplementeerd met Firmware 3.06, welke nu op een release datum van 16 september gepland staat.

Nieuwe functies in de Firmware zijn:

– Voice Messaging aka Voice Subject. Zo kun je een berichtje van maximaal 30 seconden opnemen en naar je vriend sturen bij een bericht, om hem door te geven waar het bericht over gaat. Het heet Voice Subject vanwege juridische omstandigheden.

– De internetbrowser vraagt niet langer of je plugins wil draaien

– Het is mogelijk om trophy geluiden uit te schakelen

– Je kunt voortaan je vrienden uit je friendlist in folders sorteren

– Met je PS Eye kun je foto’s maken en deze als PSN Avatar gebruiken

– (Home) In kamers met een ESRB of Teen rating kun je voortaan weer Voice Chat gebruiken

Update: Volgens de posts in het topic waar deze details gelekt waren, zit er een grote kans in dat het hier om een faker gaat. Volledige uitsluitsel is er niet, maar met geruchten heb je, zoals gewoonlijk, altijd de kans dat sommige dingen niet waar zijn.