Begin volgend jaar zal Metro: Last Light gaan verschijnen en dit is het vervolg op Metro 2033. De game speelt zich in apocalyptisch Rusland af en vanwege de slechte leefomgeving boven de grond is iedereen genoodzaakt zich onder de grond in de metrotunnels te begeven. Metro 2033 was een prima shooter dat exclusief voor de Xbox 360 verscheen, maar het vervolg zal ook op de PlayStation 3 zijn opwachting maken.

Om Metro: Last Light onder de aandacht te brengen gaf THQ enige tijd terug een live-action film uit en dit maakte goede indruk. Dusdanig goed zelfs dat een bioscoop film helemaal geen slecht idee zou zijn. Voor de fans van Metro 2033 hebben we nu goed nieuws, want filmmaatschappij MGM heeft de rechten van Metro 2033 in handen om er een film van te maken.

De productie van de film zal gerealiseerd worden door Mark Johnson en hij leverde eerder al The Chronicles of Narnia af. Verder zal F. Scott Frazier zich buigen over het script, zo bericht Hollywood Reporter. Wanneer de film precies zal gaan verschijnen is nog niet bekend en laten we hopen dat dit niet zo’n zoveelste filmproject wordt waarbij de mensen achter de film om de maand vervangen worden zoals bij de Uncharted en BioShock film het geval is.

Om een idee te geven hoe de film er zoal uit kan gaan zien, hierboven de live-action film van THQ van enige tijd terug.