Ondanks dat we allemaal natuurlijk zielsveel houden van onze PS3 kunnen we er niet onderuit dat het einde van deze generatie consoles eraan zit te komen. Waar veel critici vorige E3 al een aankondiging van de volgende generatie hadden verwacht, liet die nog even op zich wachten. Het lijkt er op dat ontwikkelaars allemaal al flink bezig zijn met de next-gen consoles. Al meerdere malen zijn er nieuwe titels opgedoken die voor de volgende generatie consoles uit zullen gaan komen. Hier word er nu eentje aan toegevoegd, Just Cause 3.

Avalanche Studios heeft namelijk een baan open staan die gerelateerd is aan Just Cause 3. Ondanks dat de titel niet nadrukkelijk word genoemd kunnen we uit de beschrijving opmaken dat het gaat om een grote open wereld game die over-the-top voertuigen actie zal bieden. Als dat niet als Just Cause klinkt, dan weten wij het ook niet meer.

“next open world game which will provide an over-the-top vehicle experience”

In de advertentie word gesproken over een release van deze game op de huidige en next-gen consoles. Dit zou dus kunnen betekenen dat de game gepland staat voor een release op bijvoorbeeld de nieuwe PlayStation. Maar Avalanche Studios kan met next-gen console ook de Wii U bedoelen dus hier is nog weinig zeker van.

“Avalanche Studios is developing for both current and next gen platforms,”

Er worden hoge ogen gegooid door de ontwikkelaar die met deze nieuwe open wereld game gameplay elementen willen toevoegen die in nog geen een andere open wereld game zijn gedaan. Er zal een hoop werk gestopt worden in hoe de voertuigen eruit zien, hoe ze rijden en uiteraard hoe ze kapot kunnen gaan.

“Our plan is to deliver stunning vehicles in terms of handling, physics simulation and destruction rendition. Something no open world to date has yet achieved.”

Onze interesse is in ieder geval gewekt. Laten we hopen dat een officiële aankondiging niet al te lang op zich laat wachten.