Nieuwe Mass Effect en nieuw IP in ontwikkeling bij BioWare

BioWare kondigde recent Dragon Age III: Inquisition aan en van de week werd ook bekend dat twee belangrijke personen binnen de studio met pensioen gaan, dit zijn de co-founders Ray Muzyka en Greg Zeschuk. Goed en slecht nieuws dus, maar er is meer te melden over de ontwikkelaar die inmiddels al een tijd eigendom is van Electronic Arts.

De baas van BioWare Edmonton en Montreal, Aaryn Flynn, heeft op het BioWare blog (via TSA) laten weten dat er een nieuw Mass Effect project in ontwikkeling is en ook een volledig nieuwe IP. Die laatste heeft als setting een fictief universum en wordt vanaf de grond opgebouwd met nieuwe technologie. Wat dit precies is weten we nog niet, maar het kan zomaar een game voor de next-gen consoles zijn.

 1.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  Een nieuwe Mass Effect is ondanks het slechte einde van deel 3 toch enorm goed nieuws.

  Ben benieuwd in welke tijd zich het afspeelt, en als we nog met Shepard spelen als prequel of met een nieuw character.

 2.    205 XP
  askanan's avatar

  Ik heb geruchten gehoord dat er een nieuwe hero zou worden gebruikt, geen idee of die kloppen en het is nog te vroeg om die te bevestigen imo. Ik kijk er in ieder geval naar uit, mass effect 3 mag dan wel een minder einde hebben de rest van het game vond ik echt heel goed.

 3.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  @askanan:

  Zeker, Mass Effect is voor mij een van de beste game series ooit