Namco Bandai heeft sinds 2009 één van de moeilijkste (danwel niet dé moeilijkste) RPG/hack ’n slash game op haar naam staan. Toen Demon’s Souls een jaartje later in Europa uitkwam zijn er vast en zeker veel controllers gesneuveld, maar wanneer je de game uitspeelde kreeg je een warm gevoel van voldoening.

Ook spiritueel opvolger Dark Souls had dit effect op de gamers, maar in plaats van toch blij te zijn eens een wat minder moeilijke game te kunnen spelen, snakten de fans naar meer. Namco beantwoordt deze vraag maar al te graag, maar ditmaal in de vorm van DLC. Op 26 oktober komt de Prepare to Die Edition uit in de winkels, welke de gehele game bevat inclusief de DLC Astorias of the Abyss. Mocht je de game al bezitten, dan komt deze ook als download beschikbaar in de PlayStation Store vanaf 23 oktober voor de prijs van €14,99.

De DLC brengt heel wat nieuws met zich mee, waaronder nieuwe omgevingen en gedeeltes van de wereld waar je heen kunt. Hier bevinden zich nieuwe NPC’s, vijanden en eindbazen die nog sterker zijn dan degene die je al eerder bent tegengekomen. Daarnaast kun je je ook voorzien van krachtigere wapens en nieuwe armor. Verder beschikt de DLC ook over een innovatief nieuw match-making systeem waarbij console gamers hun skills aan de wereld toonbaar kunnen maken. Mocht dit je niet overtuigen? Verwacht dan volgende maand van ons een artikel die precies duidelijk maakt of de Astorias of the Abyss het geld waard is!

De wereld van Lordran wordt wederom geteisterd door een steeds uitbreidende duisternis en slechts de sterkste spelers kunnen dit voorkomen. Ben jij er klaar voor?