De aankondiging van Grand Theft Auto V ligt inmiddels enige tijd achter ons en tot op heden hebben we nog geen releasedatum vernomen van Rockstar Games. Ieder kwartaal is er een vergadering bij de uitgever Take Two, waar veelal het nodige bekend wordt gemaakt. Eerder deze week was het weer zover, maar het bleef wederom stil rondom Grand Theft Auto V. Hierdoor lijkt de kans steeds kleiner te worden dat de titel nog dit jaar gaat verschijnen.

Colin Sebastian is een analist bij Baird en hij heeft naar aanleiding van de aandeelhoudersvergadering van Take Two aangegeven dat we de release van Grand Theft Auto V niet voor maart 2013 hoeven te verwachten. Vanzelfsprekend had hij hier een aantal goede redenen voor en vanuit dat opzicht lijkt het erg realistisch wat hij als argumenten gebruikt.

Zo is er tot op heden niets concreets over de release gezegd door zowel Rockstar Games als Take Two. Daarnaast horen retailers ongeveer een maand of vier tot zes voor de release de release informatie, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de lancering van een game. Zeker een game van het kaliber GTA V vraagt veel voorbereiding en retailers hebben op dit moment nog niets gehoord.

Als laatste is het bekend dat Rockstar Games prioriteit belangrijker vindt dan het halen van een vastgestelde releasedatum. Hierdoor kan de interne releasedatum steeds vooruitgeschoven worden, waardoor Rockstar niet in staat is een definitieve straatdatum bekend te maken. Bovendien is de prognose dat Take Two dit fiscale jaar winst maakt. Hierdoor is een extra titel om de inkomsten op te schroeven geen acute noodzaak.