Assassin’s Creed III is één van de meest veelbelovende games van dit najaar en na een aantal delen met Ezio gespeeld te hebben zullen we in dit nieuwe deel met een gloednieuw personage aan de slag gaan. Daarnaast kent de game een nieuwe setting en volop nieuwe elementen. Recent spraken we met Steve Masters en hij is de Lead Game Designer van de singleplayer van Assassin’s Creed III.

Nu weten we allen dat Assassin’s Creed games relatief lang speelbaar zijn door zowel het verhaal alsook de zijmissies en vele andere randzaken. Wij vroegen Steve Masters hoelang je ongeveer bezig zult zijn met Assassin’s Creed III en hij gaf aan dat het verhaal ongeveer 20 uur duurt. Dat is overigens enkel aan de orde als je alle andere dingen links laat liggen en je vooral haastig de game doorspeelt.

Neem je de tijd, dan zul je veel meer uren kwijt zijn.

“Het verhaal in de singleplayer zal ongeveer 20 uur duren als je gehaast speelt. Als je er snel doorheen gaat zal het ongeveer zo lang zijn, maar als je de volledige game speelt met alle ‘side-content’, dan zul je veel meer uren kwijt zijn.”