Gezamenlijk bij de lancering van Borderlands 2 verscheen er in de PlayStation Store een zogenaamde Season Pass en hiermee zit je na eenmalige betaling gelijk goed voor alle te verschijnen downloadbare content. Althans, dat zou je verwachten, want dat is het gebruikelijke uitgangspunt van een Season Pass. Bij Borderlands 2 is dat echter niet het geval, want het blijkt uit een interview dat Randy Pitchford met Eurogamer had dat je voor sommige pakketten nog los moet betalen.

Het additionele personage, de Mechromancer, is hier een voorbeeld van en daarnaast zijn er na het afronden van de game nieuwe ideeën ontstaan voor downloadbare content en dat is dus niet opgenomen in de strekking van de Season Pass. In totaal heb je met de Season Pass recht op vier pakketten downloadbare content en met dit bericht kun je dus rekenen op meer content dan dat.

In dat opzicht is het goed nieuws, maar het is aan de andere kant vervelend dat waar je in de eerste instantie gelijk goed dacht te zitten je nu toch meer kwijt zult zijn dan verwacht, als je interesse in de content hebt uiteraard.

“We will have other, non-season pass related DLC,”[..]”The additional character (Mechromancer) is one kind of example.”

“Since we finished the game, we’ve started with some new ideas that we expect will show up in DLC. Some new vehicle types are on-deck – [it’s] awesome stuff.”