Sega: “Bayonetta wordt niet regio vrij”

Het nare aan een erg grote wereld is dat de games uitkomen op verschillende data in verschillende continenten. Neem Bayonetta, deze game komt eind oktober al uit in Japan voor de PS3, maar wij Europeanen zullen nog moeten wachten tot, wat nu lijkt op, januari 2010. Gelukkig hebben we het hier over de PS3, de console waarop bijna alle games regio vrij zijn. Nou denk nog maar een keer, want importeren zit er bij deze titel niet in.

Sega heeft namelijk gezegd dat de game niet regio vrij wordt. Dit betekent dat de Japanse versie van Bayonetta niet zal kunnen worden afgespeeld op Europese of Amerikaanse consoles. Dit is een erg rare zet van Sega aangezien voor de rest bijna alle PS3 games regio vrij zijn. De reden van Sega? Als de game regio vrij zou worden zou dit, volgens Sega, heftige gevolgen hebben op de verkoopcijfers van de game in de rest van de wereld. Een beetje overdreven als je het ons vraagt. We zullen dus netjes moeten wachten tot 2010 om aan de slag te gaan met Bayonetta.

10 reacties

 1.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  Ik zie niet in hoe het uit maakt met verkoopcijfers?

 2.    3457 XP
  bardfielt's avatar

  @ Roytjuh dan gaan mensen de game importeren en dan lijkt het of er in europa weinig van verkocht is terwijl iedereen geimporteerd heeft 😉 Hier staat het een beetje induidelijk maar ze bedoelen het zo

 3. Anoniem -   
  82.204.46.26 (Niet geregistreerd)'s avatar

  de meeste mensen kopen het spel toch in hun eigen land. De mensen die importeren doen het meestal (soms ook vanwege datum) vanwege de prijs. Die kopen het dus sowieso niet in (bv) Nederland. Diezelfde mensen gaan het spel dus niet kopen als het regio locked is. Dan betekend dit toch juist dat met regio lock de verkoopcijfers achterblijven?

 4.    3763 XP
  jimke1's avatar

  dit is echt een beetje zever ze weten zo dat deze game goed gaat verkopen
  maja dan maar wachten tot januari e

 5.    121 XP
  Afrotastic's avatar

  UK is voor ons volgens mij toch het goedkoopst.

 6. Anoniem -   
  82.204.46.26 (Niet geregistreerd)'s avatar

  daar heb je een goed punt 🙂

 7.    63 XP
  NewDust's avatar

  Het gaat niet zozeer om de consument die importeert, maar eerder de winkelketens die de game importeren om deze toch in europa en de vs aan te kunnen bieden. Iets soortgelijks is al eerder voorgekomen in Nederland, weet zo niet meer welke game, maar toen werd er aan de mediamarkt en bart smit verzocht om de games uit de schappen te halen. Ik vermoed trouwens dat er alleen op de xbox een regiolock zit omdat Sony altijd gezegd dat de PS3 een regiovrij GAMEplatform is.

 8.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik zit toch niet te wachten op een game met jp tekst er in, daar begrijp ik toch niks van.

 9.    482 XP
  Flow's avatar

  @NewDust: Sega heeft dus bevestigd dat ook de PS3 versie van Bayonetta een regio lock heeft.

 10.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Wat ze zeggen zullen ze heus wel gelijk in hebben, maar vind wel triest dat ze het dan doen