De afgelopen jaren is het aantal releases van volwaardige PlayStation 3 games in de PlayStation Store een steeds meer voorkomend gebeuren geworden. Dit is natuurlijk deels een aanloop naar een tijdperk waarin games in de eerste instantie altijd tegelijkertijd zowel digitaal als in de winkel te koop zijn met als volgende stap volledige digitale distributie.

Sony gaat hier nu nog meer op inzetten en kondigt de zogenaamde: ‘PSN Day 1 Digital’ optie aan voor de Amerikaanse PlayStation Store. Onder dit nieuwe label vallen volledige PlayStation 3 games die op dezelfde dag als de release van fysieke exemplaren in de PlayStation Store zullen gaan verschijnen. Op dit moment staan er acht titels gepland voor een release in dit label in oktober.

PlayStation Plus abonnees krijgen op sommige games trouwens 10% korting bij pre-order. Hieronder de acht titels die in oktober onder het PSN Day 1 Digital label vallen.

  • Resident Evil 6 – Available for download on October 2nd – $59.99
  • NBA 2K13 – Available for download on October 2nd – $59.99/$53.99 for PS Plus members, with pre-order
  • Dishonored – Available for download on October 9th – $59.99/$53.99 for PS Plus members, with pre-order
  • DOOM 3: BFG Edition – Available for download on October 16th – $39.99/$35.99 for PS Plus members, with pre-order
  • 007: Legends – Available for download on October 16th – $59.99
  • Medal Of Honor: Warfighter – Available for download on October 23rd – $59.99
  • Need For Speed: Most Wanted – Available for download on October 30th – $59.99/$53.99 for PS Plus members, with pre-order
  • Assassin’s Creed III – Available for download on October 30th – $59.99

Het is een interessante aanvulling op de PlayStation Store zij het niet dat de games wel een forse prijs kennen en hiermee wellicht net wat hoger uitvallen dan hun fysieke exemplaren. Overigens is deze feature op moment van schrijven enkel aangekondigd voor Amerika, maar naar verwachting zal Sony ook iets soortgelijks in Europa introduceren.