De jaarlijkse aflevering van het immens populaire FIFA wordt door fans elke keer weer met gejuich onthaald. Zeker de laatste jaren stijgt het voetbalspel van EA met kop en schouders boven de onmiddellijke concurrentie – lees: Pro Evolution Soccer – uit. Sommigen begrijpen niet hoe een game elk jaar weer vernieuwend uit de hoek kan komen, anderen schreeuwen van de daken dat de updates die EA doorvoert wel degelijk een wereld van verschil maken. Welke mening je ook deelt, niemand kan ontkennen dat er ook dit jaar weer veel animo is voor de nieuwe FIFA.

Dat blijkt voornamelijk uit cijfers die EA onlangs bekendgemaakt heeft. FIFA 13 werd maar liefst meer dan één miljoen keer gepre-ordered en de demo werd 4.6 miljoen keer gedownload – op PC, Xbox 360 en PS3. Dit laatste cijfer houdt in dat de hoeveelheid downloads met 42% is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. En om het lijstje nog wat aan te dikken kunnen we jullie ook nog vertellen dat de Facebookpagina van de game meer dan 10 miljoen likes telt, terwijl op sociale media als Twitter en YouTube de naam van het nieuwste deel om de 1,3 seconden vermeld werd gedurende de eerste drie dagen waarop de demo beschikbaar was.

FIFA 13 werd vandaag in de Amerikaanse winkelrekken gedropt en vrijdag zullen ook wij kunnen genieten van een verse dosis virtueel voetbalgenot. Hou uiteraard PSX-Sense in de gaten voor de recensie.