James Bond games zijn niet altijd zo goed als het concept laat uitschijnen. Met 007 Legends hoopt Activision de virtuele carrière van de Britse superspion een extra boost te bezorgen en wel door de beste actiescènes uit een aantal legendarische Bondfilms in één game samen te brengen. En ja, dit keer mag jij het in de huid van ieders favoriete Wodka-Martini (“shaken, not stirred”) drinker allemaal zelf van op de eerste rij meemaken.

Dat de game door zijn uitgangspunt het risico loopt om te verzanden in een hersenloze opeenvolging van explosieve segmenten die eigenlijk helemaal niets met elkaar te maken hebben wordt alvast niet tegengesproken door de box art van het spel. Hierop zien we namelijk enkele legendarische afbeeldingen uit de aanwezige bondfilms terug, namelijk het gouden lijk uit Goldfinger, de Aston Martin uit Die Another Day en slechterik Jaws uit Moonraker.

Naast deze snapshots staat Daniel Craig zijn charmante zelf te wezen. De man is duidelijk in zijn nopjes met zijn job en dat kunnen we begrijpen. Nu nog hopen dat het 007 Legends zijn meerdere inspiratiebronnen eer aandoet. MI6 houdt niet van half werk en voor je het weet heb je een huurmoordenaar op je dak. 007 is niet de enige spion die stevig zijn mannetje kan staan. En die hebben een “license to kill”, weet je nog?