Sony: ‘De PS Vita krijgt dit jaar geen prijsverlaging’


De PlayStation Vita verkoopt sinds de lancering maar matig en ondanks dat de verkoopcijfers niet erg indrukwekkend zijn is Sony erg tevreden. Met het oog op grote najaarstitels zullen de verkopen ongetwijfeld gaan stijgen en iedereen die zit te wachten op een prijsverlaging die kan nog lang wachten. Fergal Gara, de UK baas van Sony heeft namelijk aangegeven dat er dit jaar geen prijsverlaging inzit voor de PlayStation Vita..

Wel gaf Gara aan dat Sony altijd probeert om prijsverlagingen te realiseren dus het is niet zozeer de vraag of de prijs omlaag kan, maar meer een kwestie van wanneer deze kan zakken. Aansluitend hierop vertelde hij dat Sony de prijs niet zal laten zakken voor de Kerst van dit jaar wat impliceert dat we pas op z’n vroegst in 2013 een prijsverlaging zullen gaan zien.

“We always aim to establish price cuts,”[…]”So the question is not so much if, but when. We won’t have an across the board price down this Christmas.”

Wat Sony wel doet is dat ze de consumenten willen voorzien van bundels en ze werken dan ook nauw samen met de retail-partners om zoveel mogelijk content te bieden voor de meest aantrekkelijke prijs. Als laatste gaf Gara nog zijn mening over de verkopen van de handheld op dit moment en volgens hem gaat het redelijk. Maar aangezien hij een ‘sales-man’ is, is het voor hem nooit genoeg.

“I’d say it’s done reasonably well, but I’m a sales guy and motivated by selling, so I’m never going to say we’ve done well enough.”

“What’s important is we’ve got great software now as we face into peak. We’ve seen it time and time again on Sony platforms and others’ platforms: when you’ve got great software you can give it a great push.”

 1.    358 XP
  MTR-Gamer's avatar

  de prijs je allang een stuk lager. bij de bartsmit al voor 210 euro de wi-fi versie te krijgen

 2. Anoniem -   
  Eljazz's avatar

  Smartphones FTW !!!!

 3. Anoniem -   
  82.73.231..xxx's avatar

  Mensen moeten maar beter zoeken waar het het goedkoopst is en niet elke keer zitten te zeuren over de prijs

 4.    358 XP
  MTR-Gamer's avatar

  @Eljazz: ja, op je smartpphone kan je lekker Assassins creed spelen….. NEE. je smartphone is hoogstwaarschijnlijk 2/3x zo duur of 2/3x zo sloom dan de vita. verder heb je niet de benodigde controles om er goed op te gamen en komen er geen echte games voor uit zoals assassins creed of een volledige nfs

 5.    1919 XP
  ddvos's avatar

  @MTR-Gamer:

  Ja dat is wel waar maar toch kiezen de meeste mensen voor een smartphone. Als Sony slim is maken ze een Vita 2 waar mee je kan bellen. Dan heb je ook geen discussie Vita vs smartphone meer.

 6.    81 XP
  Eric's avatar

  @ddvos: ik vind niet dat het nodig is om te kunnen bellen met je Vita, je Vita is veel te groot

 7.    94 XP
  Maks-PSVita's avatar

  Ik vind een Smartphone + Vita ideaal, gewoon hotspotje aan en ik kan in principe gewoon op internet met mijn Vita als dat nodig is. Een Vita is voor het gamen en de Smartphone voor de rest, perfecte aanvulling toch?

 8.    385 XP
  Frankaro's avatar

  De Vita krijgt zeker een prijsverlaging, Gara heeft in hetzelfde interview gezegd dat het alleen niet meer in 2012 gaat gebeuren. En inderdaad als je goed zoekt vind je de Vita al voor rond de 200 euro.