De PlayStation Vita verkoopt sinds de lancering maar matig en ondanks dat de verkoopcijfers niet erg indrukwekkend zijn is Sony erg tevreden. Met het oog op grote najaarstitels zullen de verkopen ongetwijfeld gaan stijgen en iedereen die zit te wachten op een prijsverlaging die kan nog lang wachten. Fergal Gara, de UK baas van Sony heeft namelijk aangegeven dat er dit jaar geen prijsverlaging inzit voor de PlayStation Vita..

Wel gaf Gara aan dat Sony altijd probeert om prijsverlagingen te realiseren dus het is niet zozeer de vraag of de prijs omlaag kan, maar meer een kwestie van wanneer deze kan zakken. Aansluitend hierop vertelde hij dat Sony de prijs niet zal laten zakken voor de Kerst van dit jaar wat impliceert dat we pas op z’n vroegst in 2013 een prijsverlaging zullen gaan zien.

“We always aim to establish price cuts,”[…]”So the question is not so much if, but when. We won’t have an across the board price down this Christmas.”

Wat Sony wel doet is dat ze de consumenten willen voorzien van bundels en ze werken dan ook nauw samen met de retail-partners om zoveel mogelijk content te bieden voor de meest aantrekkelijke prijs. Als laatste gaf Gara nog zijn mening over de verkopen van de handheld op dit moment en volgens hem gaat het redelijk. Maar aangezien hij een ‘sales-man’ is, is het voor hem nooit genoeg.

“I’d say it’s done reasonably well, but I’m a sales guy and motivated by selling, so I’m never going to say we’ve done well enough.”

“What’s important is we’ve got great software now as we face into peak. We’ve seen it time and time again on Sony platforms and others’ platforms: when you’ve got great software you can give it a great push.”