De PlayStation 3 verkoopt als een zonnetje, de games die er op verschijnen zijn prima en keer op keer weten ontwikkelaars nieuwe dingen voor elkaar te krijgen met de console. Toch zijn er de afgelopen twee jaar door vele ontwikkelaars en uitgevers uitspraken gedaan dat het tijd is voor een nieuwe generatie consoles. Ontwikkelaars zouden langzaamaan tegen het maximum aanlopen en hierdoor hun ideeën niet kunnen realiseren. Allemaal onzin als we Arkane Studios moeten geloven.

Deze ontwikkelaar brengt binnenkort hun veelbelovende titel Dishonored uit en in een interview met Gamingbolt dat Harvey Smith en Raphael Colantonia hadden vertelden beide heren dat de technologie niet de bottleneck is als het gaat om creativiteit.

Ontwikkelaars zouden zelfs niet eens in de buurt zijn gekomen van wat het maximum van de PlayStation 3 en Xbox 360 is, wat betekent dat er nog veel met de consoles gedaan kan worden en het directe nut van nieuwe platformen automatisch ontkracht. Wel is het een beetje afhankelijk van wat je wilt doen met een game in kwestie, maar als we Arkane Studios moeten geloven kunnen we nog wel even vooruit met de huidige platformen.

“Technology is not really the bottleneck, and developers have not come close to maxing out what could be done,”[…]”The photo-realism graphics race eats up a lot of hardware bandwidth for what could be used for interesting, different features and styles of gameplay. That said, new hardware is always exciting.”