Vorige week lanceerde Sony in Europa twee versies van het PS3 Ultra Slim model en één hiervan is erg interessant voor de hardcore gamer en dat is vanzelfsprekend het model waar een hardeschijf van 500GB in zit. Dan is er nog het andere model en deze bevat slechts 12GB wat niet echt veel is. Zeker niet als je realiseert dat veel grote games de nodige schijfruimte nodig hebben om geïnstalleerd te worden.

Het doel van deze 12GB PlayStation 3 is dan ook niet om gamers een keuze in twee modellen te geven, zoals dat wel bij eerdere versies was, want Sony mikt met deze PS3 op een zeer specifiek publiek. De release van Wonderbook: Book of Spells dit najaar is een deel van het offensief van Sony dat zich veel meer op de casual markt richt en dat is iets wat Sony naarmate de levenscyclus van een platform vaker doet.

Het 12GB model is dan ook bedoeld voor gamers die nooit te maken krijgen met ruimtegebrek, zo geeft Sony UK baas Fergal Gara aan. Dit najaar verschijnen er nog niet extreem casual games, maar dat zal de komende tijd wel gaan veranderen. In dat opzicht is het doel van het 12GB model vooral om potentiële nieuwe consumenten aan te spreken die ook interesse hebben in Wonderbook: Book of Spells. Deze game zal trouwens gebundeld met deze PS3 gaan verschijnen.

“That doesn’t necessarily mean only high-gaming users but we do see download games as one of the biggest growth areas and so we’re giving them very big capacity for download games. So, it’s bigger capacity as well as being lower power consumption and a sleeker profile.”

“The 12GB model is almost the opposite and is targeted at who I best describe as the Book of Spells player, who will never need a big drive.”

“They just need some space for some game saves and the occasional bit of install. It’s for those people that will never miss a higher capacity disk drive but who really appreciate the lower-entry price point.”