Geen HD remake van Kingdom Hearts 2 zou ongebruikelijk zijn


Recent kondigde Square Enix de Kingdom Hearts 1.5 ReMIX HD heruitgave aan en deze editie bevat een HD remake van de eerste Kingdom Hearts en wat portable delen. Kingdom Hearts 2 ontbreekt echter in deze HD collectie en de vraag is dus of ook dit deel een HD adaptie zal gaan krijgen. Officieel is er nog niets aangekondigd, maar Kingdom Hearts Director Tetsuya Nomura heeft indirect bevestigd dat deze er ook nog komt.

Op een vraag van Famitsu of er een Kingdom Hearts 2 HD komt gaf Nomura antwoord dat het ongebruikelijk zou zijn als deze er niet zou komen. Dit betekent dus dat Kingdom Hearts 2 vroeg of laat wel een HD remake krijgt, deze zit alleen niet in de Kingdom Hearts 1.5 ReMIX editie. Een kwestie van tijd dus en als we meer horen laten we het weten.

Famitsu: “Is there gonna be a high-definition version of Kingdom Hearts II later?”

Nomura: “It’d be unusual if there wasn’t.”

Boxshot Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX

Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX

Releasedatum:
13-09-2013
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1.    242 XP
  iNSo's avatar

  Nice dat ze de remakes maken 🙂 heb alle 3 de playstation delen helemaal uit dus zit stiekem te wachten op een kh3, wel lachen om trophies te halen met kingdom hearts. Zit nu al te bedenken waar al die dalmatiërs ook al weer zaten .

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  ik denk dat deze deel een HD remake is van deel 2 Final Mix, Kh: Recoded en Birth By Sleep.

 3.    202 XP
  askanan's avatar

  @iNSo zijn geen remakes, maar remasters.

  Tegenwoordig veel ps2-titles die een remake krijgen op de ps3, nu de ps2 niet meer verkocht word hoeft sony niet meer te claimen dat ps2 emulatie onmogelijk is op de non60gb ps3 “cough”, jammer dat ze ipv volle backwards compatibiliteit te geven ze ons willen verplichten een game nogmaals te kope.(throphies en hd upgrades kunnen evengoed in de vorm van een patch komen)

 4.    242 XP
  iNSo's avatar

  @askanan: ach ja tomatoes tomatoes , je snapt wat ik bedoel 🙂 Het is inderdaad belachelijk dat ze beweren dat het onmogelijk is … maarja de ps3 heeft nou eenmaal functies waar sony achteraf toch niet blij mee was ofzo .

 5.    7293 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  De ps2 chip is eruit gehaald om kosten te
  besparen. En eerlijk gezegd wil ik geen games can PS2 kwalimiet spelen te lelijk ik moet minimaal een HD versie hebben. Maar dat is persoonlijk.

 6.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Dit zijn toch wel de remakes waar ik op zit te wachten. Ik heb er niet 1 gespeeld, wel veel van gezien inmiddels… En ik ga ze ook zeker wel aanschaffen…

 7.    503 XP
  Aeristalo's avatar

  @Naam…:

  De Final Mix van KH:2 was echt geweldig (tegenover de PAL/NTSC versie)
  KH: Recoded in HD filmpjes weliswaar.
  en Birth by Sleep net zoals MGS: Peace Walker ( een psp port naar PS3)

 8. Anoniem -   
  83.87.96..xxx's avatar

  Kingdom Hearts als kleine jongen gespeeld met mickey mouse etc, geniaal spel snapte er eigenlijk weinig van maar vond het zeer leuk weet nog het begin op het strand 🙂 mooi tijd

 9. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  allemaal gespeeld, ook alle FM versies, dit word een must have